Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vindt kritiek prima en verwacht betere afronding

Als je trainer bent van Ajax en de club verliest diverse belangrijke wedstrijden, dan is het logisch dat je kritiek krijgt. Dat vindt Marcel Keizer niets geks. Hij hoopt dat de kritiek snel afneemt omdat Ajax zijn kansen beter benut.

01 september 2017 - 16:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesd20c93966f6a5ddb8c30b34e61185365_normal
Het leven van een beginnende Ajaxtrainer gaat niet altijd over rozen. © Pro Shots

Ajax vloog deze zomer uit de Champions League, vervolgens ook uit de Europa League en staat vanaf de eerste speelronde op achterstand in de eredivisie. Dat klinkt niet best. En dat is het ook niet. Er wordt kritiek geuit en er klinkt gemor binnen de achterban.

Een deel van de kritiek komt ook Keizer toe. Hij kan het hebben, meldt de trainer. “Ik heb liever dat iedereen positief is en we alle wedstrijden winnen. Maar als je trainer bent van Ajax en je verliest een paar keer, vindt iedereen daar iets van. Dat mag, geen probleem,” aldus Keizer tegenover Ajax TV.

“Ik hoop ook dat mensen het goed vinden dat ik er niet naar luister of naar kijk. Ik blijf gewoon mijn eigen ding doen. Het is meer de situatie waarin we zitten, daar ben ik veel meer mee bezig. Hoe komen we aan voetballen toe en kunnen we presteren? Dat vind ik veel belangrijker dan wat er wordt gezegd.”

Keizer moet het ook maar doen met het materiaal dat hem beschikbaar wordt gesteld, vandaar dat er heus niet aan stoelpoten wordt gezegd. Dat zou op de eerste dag van september een beetje overdreven zijn, zelfs na een moeizame start.

Er is ook best een beetje reden voor optimisme. Ajax creëert volop kansen en als je kijkt naar expected goals, dan had Ajax ook zomaar al een keer of vijf kunnen winnen. Als je maar kansen blijft creëren, komt dat op de lange termijn vanzelf goed.

Keizer probeert vooral de afronding een duwtje in de rug te geven. “Je kunt er een heel punt van maken, maar we hebben spelers in ons team die kunnen afronden: Dolberg, Huntelaar, Ziyech, Van de Beek, Cerny, Neres. Je gaat sowieso niet scoren als je geen kansen creëert. We creëren juist heel veel.”

Het probleem is niet alleen dat Ajax slechts 6 keer doel trof uit 76 kansen, een deel van het probleem is ook dat er soms wel heel gemakkelijk ballen achter Onana vallen. Dat is eveneens een punt van aandacht. “Kansen missen is een probleem, maar ook hoe we verdedigen,” stelt de trainer.

“Kijk naar de manier waarop we ballen weggeven en de tegenstander vervolgens vrij inschiet. Dat hoort niet bij Ajax, ook al staan we achterin een-op-een. We hielden tegen VVV-Venlo voor het eerst de nul, voor wat het waard is. Dat geeft je verdediging een goed gevoel en dat is op dit moment belangrijk.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >