Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax overklast Jong PSV en staat foutloos bovenaan

Jong Ajax staat na vrijdagavond fier bovenaan in de Jupiler League na een 0-3 winst op Jong PSV. In Eindhoven waren de Ajacieden oppermachtig en werd er voor het eerst sinds Jong Ajax in de Jupiler League uitkomt, gewonnen van Jong PSV. Matteo Cassiera, David Neres en Zian Flemming zorgden voor de doelpunten.

02 september 2017 - 12:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesab639d5468c22c9625adadef1cfddf1a_normal
Een historische zege op Jong PSV. © Pro Shots

Op het kunstgras van De Herdgang maakte Luis Manuel Orejuela zijn debuut in het shirt van Ajax. Zoals gezegd was het diens landgenoot Cassiera die voor de openingstreffer zorgde. Na verkeerd stappen aan Eindhovense zijde kon Cassiera op zijn gemak richting het doel en rondde hij beheerst af.

In het half uur na het eerste fluitsignaal wist PSV niet wat onder of boven was. Ajax dicteerde. Tot leidde tot een grote kans voor Flemming die plots bij de goal van PSV opdook. Zijn poging miste echter kracht.

De misser van Flemming bleef zonder gevolgen. Sterker nog: in de herkansing faalde hij niet. Inmiddels in bedrijf twee schoot hij een vrije trap laag binnen: 3-0. Zo fleurde hij zijn basisdebuut op met een goal. Het moet wel gezegd: onhoudbaar was zijn schot niet.

Ajax hield, mede door Benjamin van Leer, die fantastisch reageerde op een afstandsschot, het doel schoon en won zodoende met afgetekende cijfers. Na vrijdagavond is Jong Ajax koploper en is het als enige ploeg nog foutloos na drie wedstrijden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >