Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie de Jong met Jong Oranje gelijk tegen Engeland

Jong Oranje, met Ajacied Frenkie de Jong in de ploeg, heeft vrijdagavond verdienstelijk gelijk gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Op De Vijverberg trad het Nederlandse team aan tegen een Engelse selectie die voor een groot deel bestond uit de lichting die onlangs wereldkampioen werd onder 20 jaar.

02 september 2017 - 12:40
UsershyraDesktopajax_dataimages197dd1f148d10bb3efb597471630d727_normal
Actiefoto's van Frenkie waren onvindbaar. © Pro Shots

Zeker in de eerste helft was Jong Oranje de betere ploeg. Toen er uit een van de spaarzame uitvallen van de Engelsen direct een goal viel, was de ploeg van Art Langerer even uit evenwicht. Engeland was direct een stuk gevaarlijker.

Toch werd de score voor rust nog recht getrokken. PSV’er Bart Ramselaar wist ondanks zijn geringe lengte prachtig raak te koppen, wat voor de nodige ontlading zorgde.

Het spektakel uit de eerste helft was in de tweede helft ver te zoeken, doelpunten bleven dan ook uit. Voor Frenkie de Jong eindigde de wedstrijd een kwartier voor tijd. Hij werd vervangen door Pelle van Amersfoort.

Het was de eerste wedstrijd in strijd om kwalificatie voor het EK 2019 in Italië. Nederland en Engeland delen hun poule verder met Andorra, Letland, Oekraïne en Schotland. De nummer een plaatst zich direct voor de eindrode, de nummer twee speelt play-offs.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >