Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wijst in laatste uren nog een flink bod op Ziyech af

Rust lijkt soms maar schijn. Dat geldt ook een beetje voor Ajax op de transfermarkt. Er leek niets te gebeuren op de slotdag, maar er kwam nog wel degelijk een bod binnen op Hakim Ziyech. Ajax hield de rug recht en hoeft geen 35 miljoen euro van AS Roma.

01 september 2017 - 10:13
UsershyraDesktopajax_dataimages7682488e78ab3cf9863dcec9aae7b2cb_normal
Ziyech begint het seizoen niet groots, maar moet straks de kar gaan trekken. © Pro Shots

Ajax raakte deze zomer Bertrand Traoré, Davy Klaassen en Davinson Sánchez kwijt. Uit iedere linie vertrok dus een goede speler, of misschien zelfs wel de beste. Na de verkoop van de Colombiaan was de maat vol voor Marc Overmars: er gaat niemand meer weg.

Die belofte hield stand. Ajax ging al niet in zee met AS Monaco dat graag Kasper Dolberg wilde overnemen en de club ging ook niet akkoord met AS Roma inzake Ziyech. Al met al had Ajax deze zomer nog zo’n 85 miljoen extra kunnen verdienen.

Gelukkig gaat het niet alleen maar om geld en zijn Dolberg en Ziyech te belangrijk om van de hand te doen, zo redeneert men in de Johan Cruijff Arena. “Ziyech wordt bestempeld als onmisbaar en staat nog tot 2021 onder contract,” merkt De Telegraaf op.

De gekte op de transfermarkt is inmiddels dusdanig dat Ajax volgend seizoen ook best 50 miljoen euro voor Dolberg en 35 miljoen euro voor Ziyech kan vangen, ondanks een jaartje minder contract, dus wat dat betreft valt de weigering prima te begrepen. Het was niet ‘eens maar nooit meer’.

De Telegraaf schrijft verder dat Ajax, ondanks de teleurstellende zomer op alle fronten, van mening is dat deze selectie in staat moet zijn de dubbel te winnen. Blijkt de realiteit in de winterstop nou toch iets anders, dan is er een ‘behoorlijke oorlogskas voor versterkingen’.

Maar goed, die dingen hebben we de laatste tijd wel uit kokers zien komen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >