Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax komt Kishna spoedig tegen op Haags kunstgras

De meest opvallende transfer op de slotdag komt misschien wel op naam van Ricardo Kishna. De buitenspeler wordt door Lazio Roma verhuurd aan ADO Den Haag, dat het al spoedig in eigen huis opneemt tegen Ajax. Dan komen we Kishna dus tegen.

01 september 2017 - 10:34
UsershyraDesktopajax_dataimages86b0bfe238e08a9d36e2dc90f3ba59c6_normal
Kishna kwam alles bij elkaar tot 34 optredens namens Ajax. © Pro Shots

De nu 22-jarige Kishna werd alweer zo’n twee jaar geleden door Ajax verkocht aan Lazio Roma omdat hij niet meer te handhaven was. Het boterde niet tussen Kishna en Frank de Boer en daarbij vielen dusdanige woorden dat een vertrek de enige optie was.

Ajax lijkt beter af met de breuk, want Kishna kampte vooral met blessures en kreeg amper speeltijd. Zo weinig zelfs dat Lazio hem al besloot te verhuren aan OSC Lille, helaas voor de speler werd dat ook al geen succes.

Om te voorkomen dat zijn loopbaan helemaal in het slop raakt, trekt Kishna nu terug naar ADO. Hij droeg het groen-gele shirt al in de jeugd, voordat hij de overstap maakte naar Ajax. Kishna kan fantastisch voetballen, maar mentaliteit en blessures zorgen voor problemen.

Zo kan het gebeuren dat Kishna op zijn 22ste pas acht volledige wedstrijden in de benen heeft. Je leest het goed: acht volledige wedstrijden! We kunnen hele rijen voorbeelden opnoemen van spelers bij Ajax die op die leeftijd al stukken verder zijn.

Wat niet meehelpt, is dat Kishna kampt met versleten knieën. De flankspeler stond als jong talent al diverse keren lang buitenspel, vanwege problemen met het kraakbeen in zijn knie.

Wat dat betreft kun je alleen maar hopen dat de overgang naar het stroeve kunstgras hem niet opnieuw in de problemen brengt. Een eerste oordeel kunnen we wellicht zondag 17 september vellen, als Ajax op bezoek gaat bij ADO.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >