Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wöber volgt Sánchez op en tekent voor vier jaar bij Ajax

De opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Davinson Sánchez is binnen. Zijn naam: Maximilian Wöber. De negentienjarige verdediger komt over van Rapid Wien. De Oostenrijker heeft voor vier jaar getekend bij Ajax.

24 augustus 2017 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimages3ed99a18acc99ae4028140b3bec756fa_normal
Wöber heeft alvast kennisgemaakt met de Johan Cruijff Arena. © Pro Shots

Wöber stond eerder deze transferperiode ook al in de belangstelling van Ajax. Maar hij zag een overgang toen niet zitten, omdat hij als back-up van Sánchez zou worden gehaald. Na het vertrek van de Colombiaan veranderde alles voor Wöber en komt hij nu dus toch naar Ajax.

Ajax doet geen mededelingen over het transferbedrag, maar Rapid Wien weigerde eerst een bod van 5 miljoen euro en hoopte een voor de club recordbedrag te ontvangen voor Wöber. Het record stond op 7,5 miljoen voor Robert Beric. Dat zijn bedragen die in het niet vallen bij de 40 miljoen euro voor Sánchez, maar toch blijft het veel geld voor een jongen van 19.

Als we afgaan op de foto’s die Ajax maakte rond het onderteken van het contract, krijgt Wöber rugnummer 5. Dat nummer neemt hij over van zijn voorganger Sánchez. Naast zijn transfer is er deze dagen meer goed nieuws voor Wöber. Hij is voor het eerst in zijn carrière opgeroepen voor het nationale elftal van Oostenrijk.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >