Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wamberto moet voorkomen dat Neres buitenspel staat

Ajax heeft de hulp ingeschakeld van Google Translate in levende lijve. Wamberto meldt zich de komende tijd diverse keren op de club om samen met de technische staf in gesprek te gaan met David Neres en hem beter op zijn gemak te stellen.

29 augustus 2017 - 11:44
UsershyraDesktopajax_dataimages03cefd5b12b807b063640e8ed5333035_normal
Met een beetje hulp van Wamberto komen er binnenkort juichplaatjes?! © Sjoerd Tullenaar

Neres werd afgelopen winter voor 12 miljoen euro aan de selectie toegevoegd. Het idee was simpel gezegd: kom maar vast in de winter om een halfjaartje te wennen en volgend seizoen moet je knallen. Dat knallen lukt nog niet helemaal, maar Ajax wil hem helpen.

Marcel Keizer en de overige leden van de staf vroegen Wamberto zijn helpende hand. ‘Wampie’ wil graag helpen, al is het maar omdat Ajax het moeilijk vindt met Neres te communiceren. “We hebben een probleem met de taal,” erkent Keizer tegenover Ajax TV.

“We hebben Wamberto van de week op het trainingsveld gehad om dingen aan te geven. Wamberto kan namens ons in het Portugees dingen duidelijk maken, over loopacties in de diepte en dat soort dingen. We willen die jongen zelf de kans geven om goed te gaan voetballen, want daar gaat het uiteindelijk om.”

Het is goed om te horen dat Ajax extra dingen doet om Neres te helpen, het is ook de vraag of dat niet eerder had gekund. Een investering van 12 miljoen is niet misselijk en we kennen genoeg voorbeelden van talenten die niet tot wasdom kwamen, om diverse redenen. Begeleiding is iets wat je vaker terug hoort.

Ajax schakelt nu een tandje bij. De trainer: “We kunnen een speler uit Brazilië halen, niets doen en kijken hoe goed hij is. Of we helpen hem. Dat lijkt mij de bedoeling, het is heel normaal om David te helpen en naar zijn niveau te laten groeien. Daar zijn we de laatste weken mee bezig.”

Neres beleeft de laatste weken ups en downs. De rechtsbuiten begon een keertje in de basis, maar zat ook regelmatig op de bank en kwam in Trondheim zelfs op de tribune terecht. Dat zijn voor alle talenten moeilijke dingen, laat staan als je aan de andere kant van de wereld bent.

“De gesprekken met Wamberto hebben sowieso geholpen. Of je het nou direct terug ziet of niet. Het is lekker voor die jongen iets in zijn eigen taal terug te kunnen zeggen, het is veel moeilijker om zoiets in gebroken Engels te doen. Wamberto is een van de opties, we gaan waarschijnlijk vaker zitten, want we gaan alles na om die jongen te helpen.”

Gelukkig voor Neres – en Keizer – beleefde hij tijdens VVV-Venlo - Ajax (0-2) een prima invalbeurt, die hij bekroonde met een fraaie treffer. “Ik zag niet alleen een doelpunt, ook diepte-loopacties. We hebben gewoon iemand met diepte nodig, ook omdat Younes juist in de bal komt. David deed het uitstekend, door diep te gaan viel ook de goal. En hij deed aan de binnenkant veel werk, omdat we met twee spitsen speelden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >