Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever is benieuwd wat Ajax met 'genoeg centen' doet

Het wordt een beetje pijnlijk dat nu ook spelers van Ajax meedoen aan de roep om versterkingen. Joël Veltman droeg Marc Overmars al op de selectie op peil te brengen en ook Nick Viergever is zeer benieuwd wat Ajax van plan is met zijn overvolle spaarpot.

13 augustus 2017 - 18:06
UsershyraDesktopajax_dataimages0c3a5225a3cd77da3d3a2270967262a9_normal
Het is deze zomer van zo'n beetje A tot Z foute boel bij Ajax. © Pro Shots

Er valt best iets voor te zeggen dat de spelersgroep half augustus nog niet tiptop in orde is, maar onderbezetting kostte Ajax nu al deelname aan de Champions League en drie dure punten. Het is iedere zomer hetzelfde liedje en de verantwoordelijken lijken maar niet te leren van hun fouten.

Het interview met Viergever na de verliespartij tegen Heracles Almelo (2-1) spreekt boekdelen. De verdediger krijgt, door De Telegraaf, een microfoon onder zijn neus geschoven en stipt in bedekte termen aan wat er deze zomer allemaal scheef is gelopen.

In eerste instantie heeft dat nog betrekking op de wedstrijd. “We hebben heel onvolwassen gespeeld want we liepen uit positie. Je moet hier gewoon met 4-0 winnen, denk ik,” aldus Viergever. “De aanval is de beste verdediging, maar dat moet wel met beleid. Soms waren er te veel jongens naar voren. Dat ging nergens over. Je moet niet uit je positie spelen.”

Voorheen werden gevaarlijke lange ballen wel eens onschadelijk gemaakt door Davinson Sánchez, maar de Colombiaan is zo druk met een transfer bewerkstelligen dat er in zijn agenda een streep ging door Heracles-uit. Het wachten is op de bevestiging dat hij wordt verkocht voor waarschijnlijk meer dan 40 miljoen euro.

Viergever kreeg pas vlak voor vertrek naar Almelo in de gaten dat zijn collega achterin niet van de partij was. Al wil hij daar nog geen probleem van maken, voordat hij de vinger wel op de zere plek legt. “Zo gaat dat. Als de markt tot september open is, kunnen er nog mensen vertrekken,” stelt hij.

“Het bedrag verbaast me niet. Er worden wel gekkere bedragen betaald, dat is tegenwoordig de markt,” vervolgt Viergever, die nog een uitmijtertje richting Overmars en consorten heeft. “Dan hebben ze in ieder geval genoeg centen om er iets leuks mee te doen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >