Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman spoort Overmars aan versterking binnen te halen

Na de trainer doet ook de aanvoerder een dringend beroep op Marc Overmars. Als Ajax ergens behoefte aan heeft, dan is het wel versterking. Marcel Keizer ziet dat in, Joël Veltman ziet dat in. Dus is het nu aan Overmars om te zorgen dat Ajax een representatieve selectie heeft.

13 augustus 2017 - 15:09
UsershyraDesktopajax_dataimages534d2dddc724bf5e8b3cd0a641531861_normal
Op het wensenlijstje van Veltman staat 'slechts' een kwartet spelers. © Pro Shots

De club haalde vorig seizoen de finale van de Europa League, maar dat lijken alweer vervlogen tijden. Ajax haalde dit deze zomer slechts wat reservekeepers en een tweede spits binnen, meer niet. Die strategie doet de club pijn: geen Champions League en een verliesbeurt bij Heracles Almelo.

“Meerdere spelers en ik hebben bij Overmars aangegeven dat er spelers bij moeten,” aldus Veltman tegenover De Telegraaf. De aanvoerder weet ook op welke posities er iets nodig is. “Een verdediger, misschien twee, misschien een ervaren middenvelder en eventueel een aanvaller.”

Het wensenlijstje van Veltman liegt er niet om, zeker niet als je bedenkt dat het al half augustus is en niet ergens begin juni. Ajax koos ervoor om de succesvolle ploeg van vorig jaar bij elkaar te houden, maar Davy Klaassen en Bertrand Traoré waren toch echt van toegevoegde waarde.

Stilstand is achteruitgang, maar dat lijkt niet op alle kantoren van de Johan Cruijff Arena door te dringen. Vandaar dat Ajax in precies hetzelfde schuitje zit als vorig seizoen en je maar moet hopen dat het allemaal weer goed komt.

Overigens lijkt de eerste stap het afronden van het vertrek van Davinson Sánchez. De transfersom ligt waarschijnlijk boven de 40 miljoen euro. Pas daarna worden eventuele versterkingen verwacht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >