Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar vindt het geen crisis, wel zwaar dramatisch

Ajax wist slechts een van de zes wedstrijden dit seizoen te winnen, ligt uit twee Europese bekers en staat al op achterstand in de competitie. Dan is er slechts een vraag over die moet worden gesteld: is het crisis in Amsterdam? Edwin van der Sar wil niet zo ver gaan.

25 augustus 2017 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimageseba773f9d716eaabb3351421a4560852_normal
Van der Sar spreekt zijn vertrouwen uit in de aanpak van Keizer. © Pro Shots

Van der Sar gaf niet alleen een interview aan Fox Sports dat zeer slecht viel bij zo'n beetje alle Ajacieden, hij meldde zich ook voor de camera van de NOS. De algemeen directeur laat daar blijken dat het nog te vroeg is om van een crisis te spreken.

“Vorige week was het een beetje vroeg om over crisis te praten. Dat is het niet, maar het is wel zwaar dramatisch. We hebben verse herinneringen aan de mooie Europese wedstrijden van vorig seizoen. Daar leef je voor, maar die hebben we dit jaar niet,” aldus Sar.

“Ik denk dat het nog een tikje vroeg is,” vervolgt hij, gevraagd naar de oorzaken van de eliminatie van de club. “Iedereen moet de komende dagen kijken waar hij of zij het liet liggen. We hebben kansen gemist, ballen te gemakkelijk weggegeven en te weinig druk gezet op bepaalde momenten.”

Van der Sar wil niet zeggen dat de selectie te laat op orde was. Dit is op zich jammer, want dit is een bekend euvel bij Ajax en Marc Overmars gaf al wel eens toe dat hij de spelersgroep graag eerder op orde zou hebben. Dit is misschien ook wel een punt waar Ajax mee moet omgaan, simpelweg omdat het dit niet kan veranderen.

“Uiteindelijk bepaal je met een aantal mensen over de samenstelling van de selectie. Wat is nodig, wij krijgt een kans en ontwikkelt zich door? De selectie probeer je zo sterk mogelijk te maken. Het lukt soms, wij kozen nu voor deze selectie en hadden genoeg kansen om te winnen.”

Van der Sar gaf bij Fox Sports zelfs aan dat Ajax twee keer niet de mindere was van Rosenborg BK, maar als je wedstrijden van vorig seizoen en dit seizoen in zwart-wit zou kijken, heb je niet het idee dat je twee keer Ajax ziet voetballen. Het staat wel vast dat de club achteruit is gegaan ten opzichte van vorig seizoen.

Dit alles maakt het niet gemakkelijker voor Marcel Keizer, voor wie het sowieso al een hele klus zou worden om Peter Bosz succesvol op te volgen. Is er binnen Ajax steun voor zijn trainer? “Ja,” antwoordt Van der Sar. “Dat is uiteraard ook een taak voor mijzelf. Marcel is nieuw op het hoogste niveau, maar we vertrouwen op zijn aanpak. We kozen een aantal maanden geleden voor Marcel en daar stappen we niet zomaar van af.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >