Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek: 'Tegen VVV telde maar één ding: winnen'

Als opvolger van Davy Klaassen doet Donny van de Beek het best lekker, zeker als het gaat om de Ajax Juichtrofee. Zijn eerste eredivisietreffer in Venlo werkte bevrijdend. “Gelukkig pakte we vandaag drie punten.”

27 augustus 2017 - 18:27
UsershyraDesktopajax_dataimagesba504475ff32916e1eede43139fc58b4_normal
Van de Beek scoort ook punten in de Ajax Juichtrofee. © Pro Shots

Met de komst van Klaas Jan Huntelaar begon het aan Ajaxkant te lopen, zag ook Van de Beek. “Zeker de eerste helft was het heel moeizaam. Gelukkig gingen we de tweede helft iets anders spelen. Dat kwam ons spel wel ten goede.”

Huntelaar had zijn inbreng, maar collega-middenvelder Frenkie de Jong ook. “Frenkie schoof continu in en daardoor kwamen we makkelijker aan het voetballen. Dat kan hij natuurlijk wel aardig, hij heeft een goeie dribbel. Dus dat liep wel beter.” Als een Frenkie Rijkaard in de rol van inschuivende centrale man, maar dan anders en in een light-versie - zeggen wij dan.
 
“Vandaag telde maar één ding: winnen. Want die tik van donderdag hakte er wel even flink in,” sprak de scorende middenvelder tegen Fox Sports over de loodzware week achter hem. “Voor ons als spelers, maar ook voor de hele club en de supporters is Europees voetballen iets extra’s. Het doet veel pijn dat we dit jaar niet hebben. We moeten vol voor de beker en de landstitel gaan.”
 
Voor Van de Beek zijn de komende interlands een fijne afwisseling. Hij moet zich maandagochtend om 09.45 uur melden voor de zware wedstrijden met Oranje tegen Frankrijk-uit en Bulgarije-thuis. “Dat is wel bijzonder, zo voor de eerste keer. Ik kijk er heel erg naar uit. Een heel mooie ervaring.” 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >