Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne over slotfase: 'We zijn niet goed in achteruitlopen'

Ook na een nachtje slapen snappen we er nog maar weinig van… Ajax dat zich niet plaatst voor de groepsfase van een Europees toernooi. Dat is niet meer gebeurd sinds 2007. Hoe kan dat?

25 augustus 2017 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesb1701a49736a84257eee62edeb57d55e_normal
'Het is ondermaats, het is slecht,' aldus Schöne. © Pro Shots

Door Niels Pach

Volgens Schöne zat het ‘m vooral in het achteruitlopen in het laatste kwartier en de matige eerste helft, zegt hij in gesprek met Ajax Life. “We spelen een niet al te beste eerste helft, een slechte eerste helft. We komen op een beetje knullige manier 1-0 achter. Maar in principe verandert er dan niet zoveel, je moet gewoon twee doelpunten maken en dan ga je door.”

Toch begon Ajax nog niet zo slecht. Het kreeg in de eerste tien minuten veel kansen, maar na de 1-0 sloop er iets in de ploeg wat er tot de rust niet meer verdween. “Dan weet ik niet of het onzekerheid is of wat het is, maar dan moet je gewoon doorgaan,” aldus Schöne.

Pas na rust ging het weer draaien bij Ajax. Met Dolberg en Huntelaar dichtbij elkaar speelde Ajax in een soort 4-2-4-formatie. “Het beviel ons goed, denk ik. Dolberg natuurlijk wel als een valse tien,” legt Schöne uit. “Maar je hebt elke keer wel heel veel mensen in de zestien. Met Klaas en Kasper in de zestien, dat is gevaarlijk.”

“Dat zagen we ook, we kregen veel kansen, ook na de 2-1 hebben we twee, drie goede kansen gekregen. We hadden oorlog in de zestien en daar waren we steeds gevaarlijk. Dat deden we eigenlijk goed. In die fase speel je gewoon goed. Dan heb je het idee: dit is onze wedstrijd, we pakken ze.”

Uiteindelijk ging het toch nog mis. Volgens Schöne ging Ajax precies doen wat het niet moest doen. “Tsja… en dan de laatste minuten doen we waar we niet goed in zijn: achteruitlopen, niet meer het initiatief in handen hebben, verdedigen in onze eigen zestien en we krijgen er geen druk op.”

“Dan zie je, dan krijg je twee goals om je oren. Wat er dan het laatste kwartier gebeurt is gewoon niet goed genoeg. Het is gewoon Ajaxonwaardig. Ajax hoort in Europa te spelen, dat doen we dit jaar niet. Het is ondermaats, het is slecht. Dat hoort niet bij Ajax.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >