Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer voelt zich verantwoordelijk voor missen Europees voetbal

Het gaat Marcel Keizer te ver om de uitschakeling toe te schrijven aan een verkeerde wissel, maar verder is hij de beroerdste niet. De trainer weet dat Ajax op de verkeerde manier geschiedenis schrijft en voelt zich daarvoor verantwoordelijk, omdat hij nu eenmaal voor de groep staat.

25 augustus 2017 - 11:26
UsershyraDesktopajax_dataimages6d0e916f44ccc07a68dd06b1b8552c0b_normal
Keizer beleeft een zware start en heeft het nog niet op de rit. © Pro Shots

Als je voor het eerst sinds 1965 niet door de voorronde komt, is dat natuurlijk dramatisch. Of het nu wel of geen crisis is, dit vraagt om een grondige evaluatie en treffende maatregelen. Dan praat je over poppetjes op de juiste positie en of het gevoerde beleid correct is.

Er is deze zomer van alles fout gegaan bij Ajax en ook Keizer heeft daar last van, maar hij weet ook dat deze club zich altijd moet zien te plaatsen voor een groepsfase. “Ik ben hier niet om excuses te zoeken. Ook met dit elftal hadden we ons moeten plaatsen, vind ik,” aldus de trainer.

Ajax opereert vooralsnog ernstig verzwakt. Spelers als Klaassen, Sánchez en Traoré vertrokken en er werd geen kwaliteit voor teruggehaald, maar dan nog, stelt Keizer. “We hadden op zeven posities hetzelfde elftal als tijdens de finale van de Europa League vorig seizoen. Daar ligt het niet aan.”

Waar ligt het dan wel aan? Dat is een goede vraag, waar vanuit Ajax nog niet direct een glashelder antwoord op komt. Feit is dat veel ogen zich richten op Keizer, al is het maar omdat Ajax telkens wedstrijden uit handen geeft en de wissel Zeefuik/Dolberg compleet verkeerd uitpakte.

“Dat de verdedigende scherpte er niet was, neem ik mezelf kwalijk. Ik ben verantwoordelijk. Het is een blamage dat we uitgeschakeld zijn,” geeft de opvolger van Peter Bosz eerlijk toe. “We gaan bij Ajax niet de vrolijkste dagen tegemoet, maar we moeten ons nu richten op de competitie en zorgen dat we zondag tegen VVV-Venlo weer goed zijn.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >