Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer staat best open voor een ander systeem dan 4-3-3

Marcel Keizer heeft het liefst al zijn doelpunten op het veld staan. Daarom zoekt hij naar een modus om Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg - als hij niet voor miljoenmiljard wordt verkocht aan AS Monaco - samen op te stellen. Is een tweespitsensysteem daarbij ook een optie voor de trainer?

24 augustus 2017 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimages12134acfc12db71a94e2ecd35e4be532_normal
Keizer heeft twee goede spitsen in de selectie en dat zet hem aan het denken. © Pro Shots

Door Niels Pach

Keizer voelt op lange termijn wel iets voor een systeem waarbij Dolberg en Huntelaar samen in de as spelen, zegt hij tegen Ajax Life. “Alleen is dat niet zomaar gedaan. Dit zal betekenen dat ze allebei wel centraal moeten spelen. Of dat nou naast elkaar of achter elkaar is. Er wordt nu een heel punt van gemaakt, terwijl wij het alleen in gedachten houden en nog niet op het trainingsveld hebben uitgeprobeerd.”

Dat er een punt van wordt gemaakt zal ook wel te maken hebben met het gegeven dat 4-3-3 heilig lijkt bij Ajax. Zo kreeg Co Adriaanse in 2001 heel wat Ajacieden over zich heen toen hun voor de uitwedstrijd tegen Celtic (0-1) het kerstboomsysteem uit de hoge hoed toverde. Het was uiteindelijk een van de leukste wedstrijden onder Adriaanse, dus werd het hem voor even vergeven.

Toch ziet Keizer 4-3-3 niet als iets heiligs. “Heilig... in die zin dat je aanvallend voetbal wilt spelen. En zo aanvallend mogelijk. Dat kan op meerdere manieren, 4-3-3 is maar een formatie. Het gaat meer om de taken en functies die spelers hebben in een formatie en niet de formatie op zich.”

“Ik zie ook wel eens een 4-3-3 langkomen waarvan ik denk: dat is een heel andere 4-3-3 dan waarin Ajax speelt,” vervolgt Keizer. “Het heeft veel meer te maken met hoe spelers bepaalde dingen invullen en welke afspraken je maakt, welke bal je wel wilt spelen en welke niet. Dat bepaalt uiteindelijk je spel, niet de formatie op zich.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >