Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer laat zich niet afleiden door Dolbergs transferperikelen

Dachten we net dat het wel klaar was met de transfersoaps, meldt AS Monaco zich ineens voor Kasper Dolberg. Marcel Keizer is er zo min mogelijk mee bezig, zegt hij een dag voor Rosenborg BK - Ajax. “Het leidt niet af,” is zijn stellige reactie als het over Dolberg gaat.

23 augustus 2017 - 19:49
UsershyraDesktopajax_dataimages67f6a359c398c0fa3679d5d6237f3978_normal
Het bod van Monaco heeft geen invloed op of Keizer Dolberg opstelt. © Ajax Images

Door Niels Pach

Waar dat bij de vorige soap er nog voor zorgde dat Sánchez eerst wel en toen niet bij de selectie zat voor Heracles-uit en Rosenborg-thuis, is Dolberg er gewoon bij in Trondheim. Dus blijft de soap voorlopig beperkt tot een afgewezen bod van 50 miljoen euro.

Keizer is er dus maar minimaal mee bezig. “Ik lees heel weinig kranten op dit moment,” zegt de trainer lachend tijdens het persgesprek in aanloop naar het play-offduel. “Uiteraard heb ik het wel gehoord, maar niet zelf gelezen.”

De theorie kan dan zijn: als je het niet leest, kan het ook niet afleiden. En Keizer benadrukt graag dat het ook echt niet afleidt. “Nee, want we weten wat ons te doen staat: hier een resultaat halen en een ronde verder komen.”

Of Keizer dat resultaat probeert te behalen met Dolberg in de basis moet nog maar blijken. Huntelaar liet zondag een goede indruk achter bij zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer en het kan best dat hij daarvoor wordt beloond. Maar welke keuze Keizer ook maakt, de transferperikelen hebben daar geen invloed op. “Nee, nee,” is hij duidelijk.

Goed, de hoofdrolspeler zelf dan. Kan het zijn dat Dolberg is afgeleid door het bod van Monaco? Ook dat denkt Keizer niet. Al heeft de trainer er nog niet over gesproken met zijn spits, dat gaat hij nog wel doen. “Het kan vandaag op het veld of morgen. We spreken elkaar nu natuurlijk de hele tijd, dus het is geen probleem om dat te doen. Ik denk dat hij gewoon heel erg stoïcijns is en kan spelen,” sluit Keizer dit onderwerp af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >