Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga beleeft dramatisch debuut: 0-5 verlies

Na een seizoen als assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax staat John Heitinga dit seizoen voor het eerst op eigen benen als trainer van Ajax O-19. Zaterdag beleefde Heitinga een dramatische vuurdoop. In de strijd om de supercup werd met 0-5 verloren van PSV.

26 augustus 2017 - 16:29
UsershyraDesktopajax_dataimages8a6d64514388d508af493cb3cf61925b_normal
Heitinga moet de supercup aan PSV laten. © Pro Shots

Al in de eerste helft scoorden de Eindhovenaren drie keer. Piroe (2)  en Aboukhlal waren de doelpuntenmakers. Na rust lukte het trainer Heitinga niet om de boel om te gooien. Machteloos toekijkend zag hij hoe Mauro in minuut 49 en Aboukhlal in minuut 59 voor een grotere afslachting zorgden.

Alsof de malaise nog niet groot genoeg was, kreeg Ajax O-19 ook nog een rode kaart. Verdediger Boy Kemper kreeg om een onduidelijke reden zijn tweede gele kaart en mocht dus voortijdig de douches opzoeken.

Reden voor de complete off-day is misschien te vinden in het aantal buitenlandse spelers dat de ploeg herbergt. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Heitinga aan dat de communicatie soms lastig verloopt: “Ik heb veel buitenlandse spelers in mijn selectie, dus dat is wel een probleem met de taal.” Als voorbeeld gaf hij de Portugees Danilo Pereira, die momenteel werkt met Google Translate.

Pijnlijk genoeg was de wedstrijd in zijn geheel live te volgen via AjaxTV.