Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo - Ajax

Na enkele jaren waarin Jong Ajax mocht afreizen naar stadion De Koel, is dat dit jaar weer een klusje voor het grote Ajax. Om de kater van de Europese blamage weg te spoelen is er maar een opdracht: winnen. Daarom hier drie dingen die je moet weten over VVV-Venlo - Ajax.

26 augustus 2017 - 15:03
UsershyraDesktopajax_dataimages8e0e5d0b607dd007384a6c171d7a64a2_normal
Een kiekje van de laatste eredivisiewedstrijd VVV-Venlo - Ajax. © Pro Shots

Nieuwe fietsenstalling
Door de promotie van Jupiler League naar Eredivisie heeft VVV-Venlo dit jaar aanzienlijk meer te besteden. Naast het versterken van de selectie heeft de club ook geld gereserveerd voor professionaliseren van de accommodaties.

Hierdoor is de plaatselijke VVV het seizoen begonnen met een spiksplinternieuwe fietsenstalling, die moet “voorkomen dat er een janboel ontstaat bij de entree van het stadion”, zo is te lezen op officiële website.

Ook zijn er aanpassingen gedaan in het uitvak. Door de plaatsing van kunststof platen is er voor gezorgd dat bezoekende supporters het vak op een veilige en gecontroleerde manier zullen verlaten.

Ontmoeting met Mink
Naast Ödegaard bij Heerenveen, loopt er in Nederland nog een huurling van Real Madrid rond, te weten: Mink Peeters bij VVV-Venlo. Woensdag verlengde de ex-Ajacied zijn contract bij De Koninklijke nog met drie seizoenen; een dag later tekende hij voor een seizoen op huurbasis in De Koel.

Peeters verliet Ajax eind 2014 voor zijn Spaanse droom. Ondanks enkele zware blessures – sleutelbeenbreuk, polsbreuk en bovenbeenblessure – wist hij in de Youth League te overtuigen.

Een emotioneel weerzien lijkt het echter niet te worden. Peeters speelde slechts twee seizoenen voor Ajax. Tot medio 2011 was hij namelijk jeugdspeler van PSV.

VVV-speler Promes: ‘Ajax wordt kampioen’
Een verslaggever van 1Limburg vroeg aan VVV-speler Jerold Promes of hij een makkie verwacht zondag, gezien het verschil op de ranglijst, Promes bleek echter goudeerlijk en gaf toe te verwachten dat hij aantreedt tegen de kampioen van dit seizoen.

“Ajax is een grote club. Ik denk dat ze nog wel kampioen gaan worden.” Ook over de prestaties van zijn eigen team is hij realistisch: “We zullen ongetwijfeld een mindere periode krijgen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >