Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Rosenborg BK - Ajax

Een ding is zeker: Ajax moet aan de bak tegen Rosenborg BK in de return van de play-offs om de Europa League. In Trondheim moet de 1-0-nederlaag uit de Johan Cruijff Arena worden weggepoetst. Alle reden om goed voorbereid aan de wedstrijd te beginnen. Daarom hebben we drie dingen die je moet weten over Rosenborg BK - Ajax voor je verzameld.

24 augustus 2017 - 11:41
UsershyraDesktopajax_dataimages618358d52776ca187ec16c38988992f3_normal
Maakt Ajax de achterstand goed? © Pro Shots

Door Niels Pach

Wie is favoriet?
Hebben we er nog een beetje vertrouwen in? Nou, tsja, in principe is elke overwinning voldoende om niet te worden uitgeschakeld. Maar na vorige week zijn we toch een beetje terughoudend. Dan kan het alleen maar meevallen, dat idee. Matthijs de Ligt heeft hier geen last van, volgens hem komt het allemaal nog goed tegen Rosenborg. Hij vindt dat Ajax favoriet is en spreekt dat vol overtuiging uit.

“Natuurlijk hebben we niet het resultaat meegenomen uit de heenwedstrijd dat we wilden, maar we willen altijd winnen en morgen is een wedstrijd waarin we moeten voetballen en vechten. Als we dat doen kunnen we zeker door naar de groepsfase,” aldus De Ligt.

Marcel Keizer is iets gereserveerder, hij houdt het op evenveel kans voor beide ploegen. “Matthijs was er heel duidelijk over,” zegt de trainer lachend. “Maar voor de wedstrijd in Amsterdam vond ik ons favoriet, dat werd een gelijkwaardige wedstrijd. Hetzelfde zal nu gebeuren.”

Het Deense gevaar uitschakelen
Gevraagd naar de gevaarlijkste speler aan Noorse kant, hoeft De Ligt niet lang na te denken: aanvoerder Mike Jensen. “Hij is goed. In de heenwedstrijd was hij een speler met veel diepgang,” zegt De Ligt tijdens het persgesprek in aanloop naar Rosenborg - Ajax. Ook Keizer is onder de indruk van de middenvelder. “Ik denk dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld, hij bespeelt veel ruimte op het middenveld, is technisch vaardig. Bovendien is hij ervaren.”

Naast Jensen wijzen Keizer en De Ligt nog een andere Deen aan als gevaarlijke speler. “We kennen ook allemaal Bendtner, hij is ook een goede speler,” zegt De Ligt. Toch staat Bendtner niet bovenaan op het lijstje van de Ajaxverdediger met beste tegenstanders ooit. “Nou... Niet de beste, maar hij is wel goed. Maar het is niet de allerbeste speler waar ik tegen heb gespeeld in mijn carrière.”

Beste of niet, het is voor Ajax zaak om de twee Denen uit te schakelen. En doe dat dan ook gelijk maar met de negen andere spelers.

Rosenborg wil best aanvallen
Na de overwinning in Amsterdam ligt het in de lijn der verwachting dat Rosenborg gaat inzakken en Ajax probeert weg te counteren. Maar niets van dat alles als we de coach van de Noren, Kåre Ingebrigtsen, mogen geloven. “We hebben er zin in om aan te vallen,” tekende het Noorse NRK op tijdens het persgesprek met de trainer.

Ook aanvoerder Jensen voelt niks voor de hele wedstrijd achterover leunen in het uitverkochte stadion. “We kunnen niet op 0-0 spelen. We moeten aanvallen en de Ajacieden verrassen. Ajax is goed, dus we kunnen niet een beetje negentig minuten rustig aan doen.” We zijn benieuwd wat deze woorden waard zijn, het zal ons niks verbazen als Rosenborg toch inzakt.

Rosenborg BK - Ajax begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Fransman Ruddy Buquet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >