Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief: Siem verbindt zich voor drie seizoenen aan Ajax

Alles is in kannen en kruiken. Ajax heeft maandag de terugkeer van Siem de Jong aangekondigd. Het is de club gelukt om een akkoord te sluiten met Newcastle United en toen was het een kwestie van tekenen.

28 augustus 2017 - 16:29
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe710852e861fa78b4222b6a6e4e79d8_normal
Via een tussenstop in Eindhoven is Siem nu alsnog terug in de Arena. © Pro Shots

De terugkeer van Siem komt behoorlijk uit de lucht vallen. Het werd vorige week, op de ochtend van de return tegen Rosenborg BK, plotseling een dingetje, toen bleek dat club en speler al een heel eind op weg waren richting een akkoord.

Ajax ziet in de 28-jarige De Jong een speler die de kar kan trekken en van toegevoegde waarde is voor de spelersgroep, waarin vooral veel talent schuilt. Talent heeft kwaliteit nodig om zich aan op te trekken en Siem hoopt die kwaliteit te bieden.

Wat de eredivisie betreft weet Siem prima waar hij over praat. Hij won met Ajax al vier keer de schaal en vertrok daarna naar Newcastle, maar het lukte zijn oude cluppie niet om de erelijst uit te breiden.

Het verblijf van Siem in de Premier League werd, mede door blessures, geen groot succes. De tegenvaller was zelfs zo groot dat Ajax in hem geen meerwaarde meer zag. PSV zag die meerwaarde wel en uiteraard scoorde Siem tegen Ajax, in de Arena.

Die 1-1 kwam Ajax achteraf duur te staan, al kun je natuurlijk nooit stellen dat Siem zijn oude club het kampioenschap kostte. Met de eerder gemaakte afweging in het hoofd is de verrassing rondom zijn terugkeer nog een stukkie groter.

Hoe dan ook is het nu officieel: Siem draagt weer het shirt van Ajax. Het shirt met rugnummer 23 dit keer. Het is nu aan Siem om de twijfelaars voor zich te winnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >