Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt niet druk met verlengen: 'Dat regelt zaakwaarnemer'

Het heeft er alle schijn van dat Matthijs de Ligt binnenkort een nieuwe contract tekent bij Ajax. Maar gek genoeg is hij daar zelf helemaal niet mee bezig, dat besteedt hij uit. Daardoor weet De Ligt ook niet hoe de onderhandelingen gaan.

13 augustus 2017 - 13:59
UsershyraDesktopajax_dataimages4c76a4cf5248ac61ddace835807525b2_normal
De Ligt laat zich af en toe bijpraten door Hulshoff. © Ajax Images

Door Niels Pach

“Ik moet eerlijk zeggen: ik ben daar niet echt mee bezig,” zegt De Ligt tegen Ajax Life. “Mijn zaakwaarnemer (Barry Hulshoff, red.) doet dat. Ik krijg soms updates. Ik heb geen idee hoe ver ze zijn, maar mijn intentie is om bij Ajax te blijven. Dat is duidelijk.”

Eigenlijk twijfelde niemand er aan dat De Ligt nog wel even Ajacied is en als we de berichten mogen geloven kan hij een contract tot 2021 tekenen. Maar het is goed om ook van hem de bevestiging nog een keer te krijgen. “Het is bij de club duidelijk, dat is bij mij duidelijk,” herhaalt de 18-jarige verdediger.

De Ligt, die een halfjaar geleden nog zijn contract verlengde, is op zijn plek bij Ajax en denkt er nog genoeg te kunnen leren. “Er is voor een jonge speler geen betere club dan Ajax om bij te zitten. Ik wacht af wat er geregeld wordt en dan zal die handtekening vast wel komen.”

Nu De Ligt 18 jaar is, dat werd hij zaterdag, mag hij ook een contract tekenen dat langer loopt dan drie jaar. Hij vindt dat eer prettige gedachte. “Het is lekker om langer vast te liggen natuurlijk. Dan heb je toch iets meer zekerheid. Helemaal bij een club als Ajax is het mooi. Het is de droom waarvoor je voetbalt. Dat is alleen maar mooi.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >