Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt door afwezige Sánchez naar rechts: ‘Dat is lekkerder’

Door de afwezigheid van Davinson Sánchez bij Heracles Almelo - Ajax werd de hele verdediging door elkaar geschud. Alleen Joël Veltman stond op zijn vaste plek. Mitchell Dijks was ineens weer terug in de basis, Nick Viergever stond links centraal, Matthijs de Ligt rechts centraal. De laatstgenoemde is wel blij met zijn al dan niet tijdelijke plek.

16 augustus 2017 - 10:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesf0ed30f8e4fd55a24b523e0d8c49820e_normal
De Ligt nam in ieder geval zaterdag de plek van Sánchez over. © Pro Shots

Door Niels Pach

“Ik sta nu natuurlijk rechts, dat is een groot verschil. Het is voor mij wel wat lekkerder, moet ik eerlijk zeggen,” vertelt De Ligt in gesprek met  Ajax Life. “In de opbouw kom ik met rechts uit, dat is altijd wel lekkerder. Vergeleken met links is dat wel een verschil.”

Maar ondanks dat De Ligt bij een vertrek van Sánchez dus op zijn favoriete plek uitkomt, gaat hij zijn buurman in de verdediging ook missen. “Het is een belangrijke speler voor ons, dat hebben we vorig jaar gezien. En als hij ons verlaat is dat een flinke aderlating. Het is nou eenmaal zo, het is de voetbalwereld en je moet door.”

Het is een realistische reactie van De Ligt, die denkt dat er in de samenwerking tussen de verdedigers weinig verandert bij een vertrek van Sánchez. “Natuurlijk, Davinson is een heel goede verdediger, die mij ook kan helpen. Maar dat is Nick ook. Dus nee, er verandert niet heel veel.”

Nu is het afwachten of De Ligt donderdag tegen Rosenborg BK weer rechts centraal staat of dat Sánchez terugkeert in het elftal. De Colombiaan is nog altijd niet verkocht en verscheen een dag voor de wedstrijd in ieder geval op het trainingsveld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >