Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt baalt dat Ajax wedstrijd weer niet kan killen

Matthijs de Ligt werd zaterdag 18 jaar, maar een echt feestje werd het niet. Al leek het lange tijd hij en Ajax drie punten kregen voor zijn verjaardag. Maar weer gaf Ajax in gewonnen positie – net als tegen Nice – niet de genadeklap. “We verzuimen het om ‘m te killen,” is dan ook de conclusie van de jarige.

13 augustus 2017 - 11:24
UsershyraDesktopajax_dataimages306eb9082beaca2bbd228b3325f37264_normal
De Ligt had zijn verjaardag vast anders voorgesteld. © Pro Shots

Door Niels Pach

“We hebben genoeg kansen gehad, denk ik,” zegt De Ligt in gesprek met Ajax Life. “Dan kom je 1-0 voor en moet je het vast zien te houden. Maar we gaan uit positie lopen, doen niet meer de dingen die we moeten doen en countert Heracles er zo uit.”

De Ligt vindt het moeilijk om te zeggen waarom de Ajacieden uit positie gingen lopen, maar doet toch een poging. “Misschien zit het in onze aard om meer te willen. Na de 1-0 zag je dat we op zoek gingen naar de 2-0. Dat-ie dan uiteindelijk bij ons valt is een flinke domper. Dan gaan we op zoek naar de 2-1 en valt-ie ook nog bij ons. Dat is dan helemaal balen.”

Wat het voor De Ligt extra zuur maakt, is dat zijn man, Paul Gladon, de gelijkmaker binnenschoot. De 18-jarige vertelt wat er gebeurde: “De bal gaat naar de rechtsbuiten, die geef ‘m voor en ik kom eigenlijk gelijk met hem aan, volgens mij doe ik m’n benen dicht zodat-ie niet door m’n benen kan en hij schiet ‘m langs me, onder Onana door. Dat is klote.”

Ondanks dat het dus zijn man was, gaat het De Ligt te ver om het een fout van hem te noemen. “Fout... ik wil het geen fout noemen. Het is een fout als je een rare bal geeft of de tegenstander te makkelijk voor je laat komen. Natuurlijk, hij scoort en ik kan er meer aan doen, maar het is niet dat het alleen aan mij ligt. Je moet kijken wat je zelf beter kunt doen en ik denk dat ik daar zeker wat anders had kunnen doen.”

De Ligt kennende wordt hij hier alleen maar sterker van, leergierig als hij is. En laten we niet vergeten dat hij, ondanks dat-ie weer een jaartje ouder is, nog altijd maar 18 is.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >