Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Buitenland staat versteld van decepción subcampeón Ajax

Van Europacupfinalist tot uitgeschakeld in de voorronde. Ajax had er slechts 92 dagen voor nodig om het te laten gebeuren. Waar vorig seizoen de mooiste verhalen verschenen over Ajacieden, is er nu vooral ongeloof in het buitenland. Ajax speelde vorig seizoen toch nog om de prijzen?

25 augustus 2017 - 16:46
UsershyraDesktopajax_dataimages61ae47526d7892febc3b418ed132302f_normal
Geen jubelverhalen dit seizoen over Ajax in de buitenlandse pers. © Pro Shots

We weten als vaste volgers van Ajax natuurlijk iets beter wat er deze zomer allemaal is gebeurd, maar buiten de ring – en over de landsgrenzen – krijgen liefhebbers vooral uitslagen en lotingen mee. Welnu, bij de loting voor de groepsfase van de Europa League ontbrak Ajax dus.

“Élimination historique,” kopt L'Equipe bijvoorbeeld, terwijl het vorig seizoen nog een finaleplaats aankondigde toen Ajax op een heerlijke manier Olympique Lyon van de mat tikte in eigen huis. De Franse sportkrant wijst erop dat het van de jaren zestig geleden is dat Ajax nog eens ontbrak in de hoofdfase.

De buren van Sporza spreken van een pijnlijk rapport voor Ajax. En merken fijntjes op dat het er tot de laatste tien minuten nochtans goed uitzag voor de ploeg van Marcel Keizer. “Samuel Adegbenro die ook in Amsterdam al wist te scoren, vloerde de doelman nog twee keer en bezorgde Ajax zo een verrassend snelle exit uit Europa.”

De grote verrassing is voor de BBC geen reden om er een groter verhaal van te maken dan een standaardberichtje. De uitschakeling van de Ajacieden wordt op een hoop gegooid met AC Milan, Olympique Marseille en Athletic Bilbao die zich wel plaatsten, plus Vardar als de grote verrassing uit Macedonië.

Wel merkt de Engelse publicatie nog even fijntjes op dat het Ajax voor het eerst sinds seizoen 1990/1991 niet lukte om een Europese wedstrijd te winnen. Dat het toen niet lukte heeft een eenvoudig simpele reden: Ajax was toen door de Uefa verbannen uit Europa, als straf voor het staafincident.

Gaan we door naar Marca. “El Ajax, subcampeón de la Europa League, se la ha pegado en la fase previa del torneo y dice adiós a Europa en agosto,” schrijven de Spanjaarden. Ons Spaans is niet eens zo best, maar we kunnen wel opmaken wat hier met de lezers wordt gedeeld. En alsof dat nog niet duidelijk genoeg is, is er altijd nog deze passage: Toda una decepción. 

De vrienden van Bild zien tenminste Amin Younes nog als lichtpuntje. De Duits international was bij twee doelpunten betrokken. Hij produceerde de gelijkmaker en bereidde de 1-2 voor, waarna er flink werd juicht omdat er plotseling hoop was dat alles nog op zijn pootjes terechtkwam.

Helaas liep het iets anders en dus luidt de conclusie: Historischer Doppel-K.o.: Ajax verpasst auch die Europa League.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >