Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Als het aan Keizer ligt, keert Siem de Jong terug bij Ajax

Het heeft er alle schijn van dat Siem de Jong terugkeert bij Ajax. Marcel Keizer had al een goed gesprek met de nu nog oud-Ajacied. En nu is het voor hem even afwachten. In de tussentijd kan er mooi worden gevraagd waarom Keizer hoopt dat De Jong naar Ajax komt. Het antwoord is niet heel duidelijk.

23 augustus 2017 - 21:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesc1ffc5442059d9341dbf5a5395eacbea_normal
Best kans dat Siem binnenkort weer bij Ajax tekent. © Pro Shots

Door Niels Pach

“We hebben onze opties bekeken en Siem is oud-Ajacied, dus makkelijk in te passen,”  begint Keizer tijdens het persgesprek voor Rosenborg BK - Ajax. “Ik heb een gesprek met hem gehad en dat was puur informatief van beide kanten. Ik geef aan hoe ik het zie, hij heeft vragen, geeft aan hoe hij het ziet en meer is er nog niet gebeurd.”

Maar waarom ging Keizer het gesprek aan met De Jong? “Het is heel simpel, we hebben vijf middenvelders op dit moment, Daley zou je als zesde middenvelder mee kunnen tellen. Dus ja, dan moet er een bij,” aldus Keizer, die eerder aangaf dat hij aantallen wil, een brede selectie.

“Dan gaan we kijken wat er is, en van die vijf zijn Hakim en Lasse ervaren spelers en drie jonge spelers, maar die drie jonge spelers zijn ook hartstikke goede spelers. Dus we moeten kijken dat er een bij komt die de concurrentie aan gaat. Of je 35 bent of 17, als je goed bent sta je er in. Op een seizoen hebben we gewoon genoeg spelers nodig en dat is waar het aan schort.”

Keizer ziet in De Jong dus een speler die die concurrentie kan aangaan. Hij hoopt dan ook dat hij hem binnenkort weer als Ajacied kan begroeten. “We hebben het besproken en wat ons betreft komt hij er bij. Alleen het zal niet zo gemakkelijk zijn om hem zomaar uit Engeland te krijgen, denk ik.”

We wachten rustig af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >