Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen start met dikke overwinning in CL-voorronde

Wat de mannen niet is gelukt, krijgt Ajax Vrouwen wel voor elkaar: goed beginnen in de voorronde van de Champions League. Heel goed beginnen zelfs! Ajax Vrouwen won met 6-0 van Rigas Futbola Skola.

22 augustus 2017 - 13:45
UsershyraDesktopajax_dataimages8858d93de2090c0937c6dca04411519d_normal
Ajax Vrouwen werd kampioen, maar moet toch CL-voorronde spelen. © Pro Shots

Het is natuurlijk niet echt eerlijk om de Champions League voor mannen en vrouwen met elkaar te vergelijken, maar feit is dat Ajax Vrouwen een goede start kent. De ploeg van Benno Nihom speelt deze week in Estland om een startbewijs in het hoofdtoernooi.

Er is redelijk wat veranderd bij Ajax Vrouwen, met een nieuwe trainer en boegbeelden als Daphne Koster en Anouk Hoogendijk die er niet meer bij zijn. Andere speelsters moeten nu opstaan en met vijf Europees kampioenen binnen de gelederen, moet dat kunnen.

Ajax Vrouwen had alvast geen kind aan Rigas FS. Binnen vier minuten was het raak dankzij Marjolijn van den Bighelaar, die vorig seizoen ook al diverse belangrijke doelpunten produceerde. Met 2-0 bij rust leek er niet direct een monsterscore in de maak, maar in de tweede helft ging het hard.

Merel van Dongen voor en na rust. Ook Davina Philtjens wist het net te vinden, net als Ana Romero en Rigas maakte nog een eigen doelpunt. Dan tikt het wel aan. Wie weet hoe belangrijk het doelsaldo later nog wordt, maar voorlopig zit Ajax Vrouwen dus goed.

De Ajacieden nemen het deze week nog op tegen Standard Luik en Pärnu Jalgpalliklubi. De groepswinnaar verdient een plekje bij de laatste 32, net als de beste nummer twee.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >