Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen wint ook tweede duel in CL-kwalificatie

De Ajax Vrouwen zijn hard op weg zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Women’s Champions League. Uit in Estland tegen tongenbreker Pärnu Jalgpalliklubi wist de landskampioen en bekerwinnaar van Nederland een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen.

26 augustus 2017 - 12:50
UsershyraDesktopajax_dataimages38a5305c445430618bc873f2136c243d_normal
De eerste Champions League-deelname ooit lonkt voor Ajax Vrouwen. © Pro Shots

Balbezit en kansen waren vanaf het begin voor de Amsterdammers. Door vroeg druk te zetten bij barverlies en vlot te combineren bij balbezit trok de uitploeg de wedstrijd naar zich toe. Deze instelling werd vroeg beloond. Rond minuut achttien etaleerde Toni Payne haar klasse door snel weg te draaien en de bal in de verre hoek te krullen: 0-1.

Dik tien minuten later kwam ook de topscorer van vorig seizoen tot scoren. Marjolijn van den Bighelaar. Ook bij deze goal was er een belangrijke rol weggelegd voor Payne, die een diepe bal ontving en Van den Bighelaar uitstekend bediende.

Op slag van rust viel uit het niets de gevreesde aansluitingstreffer. Keeper Eli Sarasola had geen antwoord op een poeier van afstand. Zodoende zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-2 stand op het scorebord.

In de tweede helft loerde de thuisploeg vooral op de counter, waar Ajax wederom de bovenliggende partij was. Groot gevaar leverde dit omschakelingsvoetbal echter niet op. De touwtjes waren stevig in handen bij het team van Benno Nihom.

Al probeerde Ajax de score nog wel uit te breiden, echt opwindend werd het niet weer. Het zou blijven bij 1-2, waardoor Ajax nog in de race is voor een ticket voor de Women’s Champions League. Er rest de Amsterdammers nog één wedstrijd, maandag tegen Standard Luik. Wanneer Ajax deze wedstrijd wint is het sowieso door, bij een gelijkspel moet het hopen dat het de beste nummer twee is van alle kwalificatiepouls.