Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen kwalificeert zich wel voor Champions League

Het is Ajax Vrouwen gelukt om zich te kwalificeren voor de Champions League. De vrouwelijke tak van de club won voor het eerst van Standard Luik, met 3-0 maar liefst, en dat was voldoende voor een startbewijs in het kampioenenbal.

28 augustus 2017 - 19:00
UsershyraDesktopajax_dataimages09cd685bd918b87d052da8c9c045810a_normal
Na de schaal en de KNVB-beker nu ook een ticket voor de Champions League! © Pro Shots

Het is natuurlijk niet eerlijk om de voorronde bij de mannen en vrouwen met elkaar te vergelijken, maar feit is wel dat het Ajax Vrouwen bij de eerste poging lukte om het hoofdtoernooi te bereiken. Ajax Vrouwen werd in Estland met drie overwinningen groepswinnaar in de voorronde.

Ajax Vrouwen zat binnen de kortste keren op het juiste spoor tegen de Belgen en had slechts een kwartier nodig om de wedstrijd te beslissen. Het duel met Standard moest gewonnen worden, aangezien alleen de groepswinnaar zeker was van plaatsing en Ajax Vrouwen een minder doelsaldo had.

Dat lukte! Desiree van Lunteren benutte na tien minuten een penalty en Linda Bakker verdubbelde zes minuten later de score. Aan de strafschop ging een handsbal vooraf, die Standard Luik op een rode kaart kwam te staan.

Vanaf dat moment was sprake van een ongelijke strijd. Van Lunteren maakte er na 25 minuten zelfs 3-0 van en toen was het eigenlijk alleen maar wachten op het laatste fluitsignaal en bijbehorende feestje. In de weinig spectaculaire tweede helft gebeurde weinig meer.

Ajax Vrouwen behoort tot de 32 ploegen die meedoen aan de hoofdfase van de Champions League. Er is direct sprake van een knock-outfase en bij de loting zal de ploeg van Benno Nihom waarschijnlijk aan een sterke opponent worden gekoppeld.

Maar dat is iets voor later. Vanavond is het feest, alweer.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >