Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Supporters Utrecht zingen in 34ste minuut voor Nouri

Het was al moeilijk om de gedachten bij Valetta FC - FC Utrecht te houden, maar in de 34ste minuut was werkelijk niemand meer met zijn hoofd bij de wedstrijd. Gedachten gingen uit naar Appie Nouri, die een minuut lang door het uitvak werd toegezongen.

14 juli 2017 - 10:24

We hoeven hier niet uit te leggen dat er sprake is van rivaliteit tussen Utrecht en Ajax, maar op momenten van rampspoed kunnen die gevoelens opzij worden geschoven. We herinneren nog de bloemen die Wesley Sneijder kwam bezorgen na het plotse overlijden van David di Tommaso.

Dit keer lieten supporters van Utrecht zich van hun beste kant zien. In minuut 33 van de wedstrijd op Malta, in het kader van de Europa League, was vanuit het uitvak gezang te horen voor Nouri. Er waren zo’n 250 supporters van de partij bij de wedstrijd die in 0-0 eindigde.

Ajax deelde donderdag zeer slecht nieuws over Nouri. Er is ernstige hersenschade bij de Ajacied vastgesteld, een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer en de kans op herstel is nihil. De familie Nouri geeft de hoop nog niet op.

De schrik is groot. Yassin Ayoub barstte tijdens een gesprek met het Algemeen Dagblad in tranen uit. “Liever heb ik het nu helemaal niet over voetbal. Dit doet pijn in mijn hart. Nouri is een goede vriend van mij. Je bent verplicht naar je club en je teamgenoten toe om er te staan tijdens een wedstrijd, maar dit doet gewoon veel met me.”

"Hij lijdt natuurlijk en de mensen om hem heen ook. Dan telt voetbal niet meer. Dan telt alleen die ene lieve jongen. Het is ongelofelijk want zoiets verwacht je niet," vervolgt Ayoub, die van plan is om Nouri een bezoek te brengen zodra hij is overgebracht naar Amsterdam.

Alle Nederlandse clubs reageerden op het slechte nieuws over Nouri. PSV was er snel bij en reageerde bovendien uitgebreid. De spelersgroep ging tijdens het trainingskamp in Zwitserland op de foto, met een boodschap voor Nouri.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >