Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uitvak vol Ajacieden springt niet voor, maar 'schijt op' NAC

Ja, sorry. We moeten het even over poep en pies hebben. Het heeft alles te maken met een bekend voetballiedje, vandaar dat we het ervoor over hebben. Jullie zijn vast bekend met de klassieker 'Ik schijt op NAC', die zo'n beetje ieder uitvak op bezoek in Breda zingt. Er is een nieuwe versie.

19 november 2017 - 20:45

Waar begint dit hele verhaal? Ooit, heel lang geleden, maakte Gigi D'Agostino een liedje genaamd 'Toujours'. Als de naam geen belletje doet rinkelen, dan doet het deuntje dat wel. Bekender ga je ze niet vinden. Het deuntje is ook uitermate geschikt om je eigen liedje op te maken.

Precies dat gebeurde in Breda. NAC-supporters maakten de variant 'Ik spring voor NAC'. Ik spring voor NAC, jij springt voor NAC, wij springen allemaal voor Na-na-na-NAC. Dit liedje werd tijdens het Avondje NAC gedraaid, bij de opkomst van de tweede helft. Er was toen al vijf keer gescoord, dus de sfeer in het uitvak was nogal jolig.

* Helaas zijn veel video's van YouTube geblokkeerd door wat stropdassen die boos zijn dat het veld in beeld komt

Diverse Ajacieden waren zo scherp om nieuw deuntje en klassiek liedje aan elkaar te koppelen. Zo ontstond een nieuwe uitvoering van 'Ik schijt op NAC', namelijk een soort dance-versie. Misschien dat je de lol er niet van inziet, misschien ook wel. Wij vonden het grappig, vandaar dat we het nu met jullie delen.

Overigens zongen NAC-supporters op hun beurt weer ludiek 'Ajaxpubiek, Ajaxpubliek' naar de vroege verlaters van het Rat Verlegh Stadion en zongen B-side en uitvak over en weer naar elkaar. Hartstikke leuk allemaal. Doe dus niet moeilijk over de dance-versie van dit bekende stadionliedje, hoort er gewoon allemaal bij.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >