Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verhaal over kritiek binnenskamers onbekend bij Ziyech

Het is toch een beetje vaag allemaal. Sinds de komst van Hakim Ziyech naar Ajax verschijnen er soms wat rare berichten. Natuurlijk werden er vraagtekens geplaatst bij zijn rol als rechtsbuiten, maar zo zijn er nog wel wat dingen. Ziyech zelf zegt zich niet in deze verhalen te herkennen.

26 september 2016 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimages29c40ba2cbd6d95558729ea8020b9ad8_normal
Laten we vooral blij zijn dat Ziyech een vracht assists levert. © Pro Shots

De laatste twee wedstrijden speelde Ziyech op het middenveld en direct bewees hij zijn waarde door volop steekballen, assists en puike corners af te leveren. De tegenstanders stonden weliswaar in het rechterrijtje, maar het zegt wel iets dat de gemiddelde Ajacied deze week vrolijk en blij is.

Ondanks die vrolijkheid verschijnen er in de kantlijn nog wel eens opvallende berichten, zoals Peter Bosz ook een beetje geprikkeld reageerde toen hij na het thuisduel met PEC Zwolle (5-1) een vraag kreeg over de meest recente aankoop.

De Telegraaf weet nog wel eens dingen als het om Ajax gaat en vanuit de wakkere krant werden meldingen gedaan over ontevredenheid bij Bosz over Ziyech. Zo zou de trainer de Marokkaan in Almelo, tijdens de rust van Heracles-uit, de volle laag hebben gegeven omdat-ie niet goed speelde.

En na het bekerpotje tegen Willem II hoorden we een opmerking over veel balverlies. Die werd wel hardop geplaatst, in een vraaggesprek met de televisie. Het zijn van die kleine dingen, maar het is best interessant om in de gaten te houden.

Door het verhaal over Heracles-uit mag in ieder geval alvast een dikke streep, als we Ziyech zelf mogen geloven. “Dat is enorme onzin. De journalist die dat zei, wilde een puntje scoren,” merkt de spelmaker van Ajax op tegenover de Volkskrant. Ziyech heeft trouwens een verleden met die krant. Hij moest zijn aanvoerdersband bij FC Twente inleveren na kritische opmerkingen op papier.

Hoewel Ziyech donderdag tegen Standard Luik een schorsing moet uitzitten, heeft hij alweer zin in de volgende keer dat hij kan schitteren in Ajaxshirt. En een beetje kritiek zit hij ook heus niet mee. “Daarom ben ik hier naartoe gekomen, dat is goed voor mij. Soms hoor je: het is pas zijn eerste seizoen, hè. Dan denk ik: donder op, ik wil helemaal geen excuses. Bij Twente liet ik het ook meteen zien, toch? Nou dan.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >