Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Bighelaar loodst Ajaxvrouwen langs Achilles’29

De Ajaxvrouwen zijn in de competitie na drie wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. Na knappe zeges op PSV en FC Twente moest ook Achilles’29 het onderspit delven tegen de Amsterdammers. In Groesbeek bezorgde Marjolijn van den Bighelaar de Ajaxvrouwen een 2-0-overwinning.

24 september 2016 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesb3945a792e46fdee973a6afecf441ee8_normal
Negen punten uit drie wedstrijden! © Sjoerd Tullenaar

Trainer Ed Engelkes besloot om de Oranje-internationals die net terug waren van een oefentrip in Amerika rust te geven. Desiree van Lunteren, Merel van Dongen en Kelly Zeeman kwamen daarom niet in actie. Maar ook zonder dit drietal kenden de Ajaxvrouwen weinig problemen.

Van den Bighelaar wist de score al vroeg te openen. De aanvalster ging op snelheid langs haar directe verdediger en rondde na een klein kwartier spelen een Amsterdamse counter prima af. 

De Ajaxvrouwen controleerden de wedstrijd, maar kregen zelf ook niet al te veel kansen. Het was opnieuw Van den Bighelaar die het duel uiteindelijk besliste. De bal belandde na een voorzet voor de voeten van de spits en Van den Bighelaar schoot de bal via de keeper in het dak van het doel.

Door de zege op de Groesbekers hebben de Ajaxvrouwen nog altijd de volle pond. De ploeg staat samen met ADO Den Haag bovenaan met negen punten uit drie wedstrijden. SC Heerenveen komt volgende week op bezoek bij de Ajaxvrouwen (aftrap: 19.30 uur).

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >