Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Basten officieel naar Fifa, Grim assistent bij Oranje

Er vond de afgelopen maand een totale leegloop plaats bij de KNVB. Niet alleen bestuurders, maar ook leden van de technische staf vertrokken uit Zeist. Met de aanstelling van Fred Grim heeft bondscoach Danny Blind er in ieder geval weer een assistent bij.

24 september 2016 - 13:34
UsershyraDesktopajax_dataimages51f29c3b7921dd9de26e64bf2aebf073_normal
Met de aanstelling van Grim staat Blind er niet meer alleen voor. © Pro Shots

Grim is geen onbekende in Zeist, want de oud-keeper van Ajax had het afgelopen jaar Jong Oranje onder zijn hoede. Daarvoor trainde hij verschillende elftallen bij Ajax en was hij drie jaar trainer bij Almere City FC.

Blind, die bij Ajax in de jaren ’90 samenspeelde met Grim, is tevreden met zijn nieuwe assistent. “Grim maakt al langer deel uit van het voetbaltechnische hart binnen de KNVB en kent hij de visie van Oranje. En, ook belangrijk, hij is bekend bij de nieuwe generatie Nederlandse voetballers.”

Na het vertrek van Dick Advocaat (naar Fenerbahçe), liet ook Marco van Basten weten zijn werkzaamheden als assisten-bondscoach neer te leggen. Van Basten werd door Fifa-baas Gianni Infantino aangesteld als Chief Officer for Technical Development. Op 1 oktober start hij zijn werkzaamheden bij de wereldvoetbalbond.

Grim neemt de taken van Van Basten nu dus over, Art Langerer wordt de nieuwe trainer bij Jong Oranje. De hoofd van de jeugdopleiding bij PSV zal in vervolg dus moeten samenwerken met die arrogante Ajacieden, zoals hij zelf een tijdje geleden noemde.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >