Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Seizoen begint voor Ajaxvrouwen met winst op rivaal

De teleurstelling van eind vorig seizoen is er niet door vergeten. En nee, een wedstrijdje winnen zegt niet direct iets over het perspectief voor over een maand of acht. Toch zijn de Ajaxvrouwen het seizoen gestart met een belangrijke overwinning. Ze waren met 1-0 te sterk voor FC Twente.

03 september 2016 - 12:44
UsershyraDesktopajax_dataimages9a7f2e7334128f3e4639034c26961482_normal
Ana Romero is een van de nieuwe gezichten bij de Ajaxvrouwen. © Sjoerd Tullenaar.

Het kampioenschap werd eind vorig seizoen verspeeld, onder meer door in een directe confrontatie met de tukkers onderuit te gaan. De Ajaxvrouwen werden opnieuw geen kampioen, Twente toonde eens te meer de schaal en een uittocht volgde.

Veel speelsters vertrokken, veel speelsters kwamen. Eshly Bakker speelt nu bijvoorbeeld voor Twente, dat vrijdag op bezoek kwam op De Toekomst. Petra Hogewoning en Mandy Versteegt stopten ermee, Tessel Middag vertrok naar Manchester City.

Ondanks die uittocht is de eerste driepunter alweer binnen. En ook nog eens meer dan verdiend. De Ajaxvrouwen raakten voor rust drie keer het houtwerk en doken diverse keren alleen op voor de keepster van Twente. Alleen het afronden bleek nog te veel gevraagd.

Desiree van Lunteren gaf in de 68ste minuut wel het goede voorbeeld. Ze dribbelde vanaf de zijkant naar binnen en haalde vanaf randje zestien met voldoende venijn uit om de doelvrouw te verrassen. Er waren in het vervolg diverse mogelijkheden om te scoren uit te breiden, maar het bleef bij 1-0 en daar waren de Ajaxvrouwen net zo goed tevreden mee.

De tweede competitiewedstrijd, die volgende week op het programma staat, is er ook direct eentje tegen een rivaal. De Ajaxvrouwen nemen het dan op tegen PSV, dat verrassend met 2-1 onderuit ging tegen sc Heerenveen.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >