Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez beschouwt kopgoals als beloning voor hard trainen

Ajax en stilstaande situaties. Het lijkt opeens een meer dan goed huwelijk. Zo'n beetje de helft van recente doelpunten komt voort uit spelhervattingen en zelfs de corners beginnen te draaien. Dankzij de traptechniek van Hakim Ziyech en het voorhoofd van Davinson Sánchez. “Dit is een beloning.”

25 september 2016 - 20:55
UsershyraDesktopajax_dataimages6b240f0cae7d900d2507e55c8d375242_normal
Sánchez maakt zich geen zorgen om de winter die straks komt. © Pro Shots

Twee corners vanaf links, met links getrapt door Ziyech, twee keer kletst de bal via het hoofd van Sánchez tegen de touwen. Zo maakt Ajax tegen PEC Zwolle een achterstand ongedaan om er een heel fijn avondje van te maken. De verdediger stelt dat de kopgoals niet uit de lucht komen vallen.

“Het hoort bij mijn spel en bij mijn persoonlijkheid. We besteden doordeweeks, tijdens trainingen, veel aandacht aan corners en vrije trappen. Als je de hele week hard werkt en in het weekeinde scoort uit een corner, is dat een mooie beloning,” aldus de Colombiaan tegen onder meer Ajax Life.

Sánchez staat een groepje journalisten te woord, dat de vragen in het Nederlands stelt en die laat vertalen door teammanager Herman Pinkster. De aankoop geeft in het Spaans antwoord en zijn teksten worden weer omgezet in het Nederlands. Zo begrijpen we elkaar, al lijkt hij er snel tabak van te hebben.

Het is alsof Sánchez nog in destructiemodus staat. Alleen staan er nu geen spitsen tegenover hem, maar verslaggevers. Dit is even andere koek dan sympathieke Denen, zo'n Colombiaanse sloper. Van emoties merken we niet veel, maar op de meeste vragen komt een aardig antwoord terug.

Merkt Sánchez bijvoorbeeld dat de Colombiaanse passie die hij meenam naar Amsterdam overslaat op zijn nieuwe teamgenoten? Ajacieden worden immers vaak als lieverdjes of verwende jochies omschreven, het zijn geen straatvechters. “We hebben spelers met een uitgesproken speelstijl, Nemanja, Joël en Nick bijvoorbeeld. Dat biedt jonge spelers in het veld houvast.”

Gudelj, Veltman en Viergever werden groot door 's winters een bord boerenkool te eten. We hebben niets te klagen over de nazomer, maar er breekt straks toch echt een winter aan. Een andere winter dan de Colombiaan is gewend. 

“Dat hoort bij Nederland, ik weet wat er komt. Het zal geen probleem zijn,” stelt Sánchez. “Ook het eten is een beetje anders, maar we, Mateo Cassierra en ik, hebben dicht bij huis, in Buitenveldert, een goed Colombiaans restaurant ontdekt. El Panelazo heet het. Daar brengen we veel tijd door.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >