Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!

Jong Ajax verliest van MVV, debuut Kluivert

Eigenlijk ging het vrijdagavond na de wedstrijd tussen MVV en Jong Ajax maar over een ding: het debuut van Justin Kluivert. 7786 dagen nadat zijn vader Patrick in Wenen het winnende doelpunt maakte in de Champions League-finale tegen AC Milan viel Kluivert in voor Gino Dekker. Het mocht niet baten want in Maastricht verloren de Amsterdammers met 1-0.

17 september 2016 - 01:44
UsershyraDesktopajax_dataimages650d3fca568f512b735651706dc8248a_normal
Het zou mooi zijn als Justin Kluivert in de voetsporen van zijn vader zou treden. © Pro Shots

Ondanks het verlies kon Kluivert zijn geluk niet op na zijn onvalbeurt in de 67ste minuut. “Dat was echt een topgevoel,” zei Kluivert op het digitale thuis van Ajax. ”Voetballen voor veel publiek is heel wat anders en dat voel je meteen. Er kwam natuurlijk gezonde spanning bij kijken maar die verdween toen ik het veld in kwam.”

Op dat moment stond het 0-0 en hoopte trainer Marcel Keizer iets te forceren met de inbreng van Kluivert. “Justin is een creatieve en talentvolle speler die een goal kan maken en dat hadden we nodig. Hij heeft het erg goed gedaan voor zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal.

Kluivert en Jong Ajax konden het net uiteindelijk niet vinden, MVV had vijf minuten voor tijd wel geluk. MVV-aanvaller Joeri Schroijen schoot de bal fraai achter de kansloze keeper Peter Leeuwenburgh.

Het bleef in Maastricht bij die ene goal, waardoor MVV Jong Ajax passeert op de ranglijst. De Amsterdammers zakken zo naar de vijfde plek in de Jupiler League. De achterstand op koploper Jong PSV is nu vier punten. De volgende wedstrijd is op maandag 26 september als FC Oss op bezoek komt.

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.