Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen: Gekke Tilburgers willen op herhaling

Het schijnt dat Ajax eerder dit seizoen al een keer tegen Willem II heeft gespeeld. Kunnen wij ons niets van herinneren, maar uit Tilburg horen we berichten dat Willem II toen iets geks heeft gedaan.

21 september 2016 - 11:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesf7dbf8e6ef10bfed6c2082d56017dae7_normal
We kunnen ons er niets meer van herinneren, maar dit schijnt te zijn gebeurd. © Pro Shots

Dat zou Kostas Lamprou woensdag graag herhalen, hij heeft er zelfs vertrouwen in dat het kan. “We hebben een keer iets geks gedaan. Waarom zouden we niet twee keer iets geks kunnen doen?,” vraagt de keeper zich hardop af in gesprek met VI.

Of die gekke dingen gebeuren met Erik Falkenburg en oud-Ajacied Dico Koppers in het veld is onzeker. De twee trainden dinsdag niet op het trainingsveld. Voor trainer Erwin van der Looi betekent dat nog niet dat ze zijn afgeschreven voor het bekerduel in de Amsterdam Arena, zegt hij tegen het AD.

“Soms is het beter om spelers die een tikje hebben opgelopen in het krachthonk te laten herstellen. Bij mij is het geen wet van meden en perzen dat een speler om in aanmerking te komen voor een basisplaats de laatste training op het veld moet staan. Natuurlijk gaan we tegen Ajax in de sterkst mogelijke opstelling spelen.”

Bij Ajax lijken wel wat spelers rust te krijgen. “We spelen in deze fase heel veel wedstrijden achter elkaar, dus het geeft wel de gelegenheid aan andere jongens om te spelen,” zegt Peter Bosz in gesprek met Ajax TV.

Dat betekent niet dat Ajax het bekertoernooi niet serieus neemt, wil de trainer nog wel even benadrukken. “Ik wil de beker winnen, dat is voor mij gewoon heel belangrijk. Natuurlijk, het kampioenschap en de Europa League zijn grotere prijzen, maar de beker is ook een prijs. En bij Ajax willen we elke prijs winnen. Met andere woorden: we nemen het bekertoernooi heel serieus.”

De KNVB zelf neemt Ajax - Willem II ook heel serieus. Zelfs zo serieus dat de voetbalbond een wereldprimeur heeft geregeld. Voor het eerst wordt in een officiële wedstrijd op het hoogste niveau een videoscheidsrechter ingezet.

De wedstrijd in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi begint om 20.45 uur. Danny Makkelie is scheidsrechter op het veld, Pol van Boekel is de videoscheidsrechter van dienst. De winnaar van het duel plaatst zich voor de 1/16e finales.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >