Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij PEC: geen Hosanna meer in Zwolle

PEC Zwolle won in 2014 de KNVB Beker door Ajax met 5-1 te verslaan in de Kuip en ook de Johan Cruijff Schaal werd in datzelfde jaar binnengesleept. Het kon allemaal niet op in Zwolle. Hoe anders is dat nu. PEC heeft dit seizoen nog geen potje gewonnen en staat met twee punten stijf onderaan.

24 september 2016 - 14:29
UsershyraDesktopajax_dataimages07622997c021462878deb1d45bb5c50b_normal
Met Menig en Warmerdam bij PEC treft Ajax twee huurlingen. © Pro Shots

De trainer van PEC Ron Jans zal door zijn uitstekende werk bij de club niet zo snel ter discussie staan. Maar de trainer begrijpt ook dat er wat moet gebeuren. “We staan veel te laag, dus het is nu tijd om ons te bewijzen. We kunnen veel meer dan de positie waar we nu staan,” zegt hij op het digitale thuis van PEC.

Jans – hij won als trainer twee keer van Ajax – weet waar de zwakte ligt van Ajax. “Als Ajax de bal verliest is de verdediging kwetsbaar met ruimte in de rug. Verdedigend zijn er wat problemen. Zowel in de samenwerking als in de communicatie. Ik heb bijvoorbeeld begrepen dat Davinson Sánchez nog geen Nederlands spreekt.”

Toch lijkt het misschien verstandiger voor Jans om naar de eigen problemen te kijken. In voorgaande jaren kende PEC onder de trainer steeds een flitsende start, waardoor het frank en vrij kon voetballen. Dat is nu wel even anders met twee punten uit zes wedstrijden. 

Jans wijt dit niet aan het vertrek van een aantal bepalende spelers. “We zijn nog steeds zoekende, terwijl als je onze selectie bekijkt, dat dit de breedste is die we hebben gehad in kwaliteit. Wat dat betreft kunnen we zeker hetzelfde laten zien als vorig seizoen (zevende plek, red.), maar dat wordt wel lastig, omdat je nu al ver achterstaat,” zegt de trainer tegen De Telegraaf.

Een van die spelers is Django Warmerdam die, net als Queency Menig, dit jaar door Ajax verhuurd is aan de Zwollenaren. De verdediger stond aan de kant door een blessure, maar is nu weer op de goede weg terug. Hij kan nog geen negentig minuten spelen, maar zit wel bij de selectie tegen Ajax.

PEC en Ajax trappen vanavond om 19:45 uur af in de Amsterdam Arena en staat onder leiding van Jochem Kamphuis.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >