Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Heracles: 51 jaar geen eredivisiezege

Peter Bosz trof met Vitesse vorige week al een voormalig werkgever, aankomende zondag staat hij met Ajax tegenover zijn andere oude liefde: Heracles Almelo. In 2012 wist Heracles onder Bosz’ leiding een puntje te pakken tegen de Amsterdammers, maar de Almeloërs wachten al meer dan vijftig jaar op een overwinning in de competitie.

17 september 2016 - 12:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesf685f8e55b347517ae5291625fce93de_normal
Dikke kans dat Duarte tegen Ajax in de basis start. © Pro Shots

Toch ziet trainer John Stegeman kansen tegen Ajax. “Wij hebben het traditioneel moeilijk tegen Ajax, daar moet maar eens een kentering in komen. Zij pakken de laatste tijd punten en doen het Europees goed. Ze hebben de moeilijke uitwedstrijd bij Panathinaikos gewonnen. Als je Ajax laat voetballen krijg je het moeilijk, dat zullen we goed moeten organiseren,” zegt Stegeman op de website van Heracles.

De trainer van de Almeloërs besloot om Dario Vujicevic, afgelopen weekend nog in de basis tegen Excelsior, niet op te nemen in de selectie. “Het teambelang staat bovenaan, niet het individuele belang. Daar is een probleem met Dario en dat gaan we oplossen. In het verleden hebben we bewezen dat we dat kunnen, dat gaan we ook met Dario proberen te doen.”

Wie wel mogelijk zijn eerste minuten gaat maken na lange tijd van droogte is oud-Ajacied Lerin Duarte. Zijn contract werd afgelopen zomer ontbonden in Amsterdam en dus keerde hij terug bij zijn oude cluppie. De middenvelder is volgens zijn trainer fit genoeg om te starten tegen Ajax.

Stegeman: ““Wij gaan zo snel mogelijk toewerken naar een vaste basis. Duarte en Samuel Armenteros kunnen daar zeker toe behoren. Ze zijn steeds verder in het proces van fit worden.” Het is de bedoeling dat Duarte het gat vult wat de naar AZ vertrokken Iliass Bel Hassani heeft achter gelaten.

Zoals gezegd wacht Heracles in eigen huis al een tijdje op een zege, sinds 21 februari 1965 om precies te zijn. Daarna speelde de ploegen drie keer gelijk, elf keer gingen de Amsterdammers met de volle pond naar huis. De laatste keer dat Heracles een puntje pakte in het Polman Stadion was op 27 april 2014. Beide clubs zullen fijne herinneringen bewaren aan die dag, want Heracles speelde zich veilig, Ajax werd kampioen.

Heracles en Ajax beginnen zondag in Almelo om 16:45 uur aan de wedstrijd, Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter van dienst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >