Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gelegenheidselftal Ajax neemt revanche en bekert door

Ajax had iets goed te maken tegen Willem II en dat heeft het gedaan. In de Amsterdam Arena won Ajax het bekerduel met maar liefst 5-0. Dat deed het wel met een op veel plekken gewijzigd team. Wisselspelers Bazoer, Tete, Boer, Schöne, Westermann, El Ghazi en Sinkgraven – als linksback – kregen een kans. Verdediger De Ligt maakte zijn debuut.

21 september 2016 - 22:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesa5fb5bc988c187aad9158092478d755f_normal
De Ligt was de jongste scorende debutant ooit. © Pro Shots

Het gelegenheidsteam van Ajax begon wat onwennig, niet zo gek met al die wisselingen. Het eerste kansje was dan ook voor de bezoekers, maar bekerkeeper Boer werd door de kopbal uit een moeilijke hoek niet echt in de problemen gebracht.

Ajax hield het in het vervolg van de eerste helft achterin dicht. Dat betekende overigens niet dat er sprake was van een stormloop op het doel van Willem II. Toch kwamen de Ajacieden na een klein kwartier op voorsprong. Uit een, schrik niet, cornervariant. 

Ziyech schoot de bal strak naar de rand van het strafschopgebied, Bazoer nam de bal aan en trof doel met een poeier laag in de verre hoek. Een bevrijding voor Bazoer, die niet in zijn beste periode bij Ajax zit. En ook zeker een bevrijding voor Ziyech, de aankoop mocht eindelijk op het middenveld en gaf naast goede corners ook steekballen die we de laatste tijd niet vaak zagen bij Ajax.

Niet geheel toevallig stond Ziyech ook aan de basis van de 2-0. Dit keer slingerde hij een hoekschop in een keer voor het doel, precies op het hoofd van De Ligt. De debutant verlengde de bal goed waardoor keeper Lamprou kansloos was.

Omdat de keeper even later na een mooie solo van Cassierra net zijn vingertoppen tegen de bal kreeg, was 2-0 ook de ruststand. Een stuk betere uitgangspositie dan een maand geleden. Toen gingen Ajax en Willem II met een 1-2-tussenstand rusten.

Na rust kabbelde het duel een beetje voort, totdat Nouri en De Jong gingen warmlopen. Voor de 30.000 Ajacieden in het stadion om nog meer lawaai te gaan maken. Zij hoopten massaal op het debuut van Nouri. Maar voordat het zover was, kreeg Willem II eerst nog rood op advies van de videoscheidsrechter, een wereldprimeur. En Hakim Ziyech maakte na wat gefrommel van Cassierra de 3-0.

Na dat doelpunt was het moment dan eindelijk daar: de eerste speelminuten voor Nouri. De Jong was even later de derde debutant. Met alle mogelijke debutanten in het veld viel ook nog de 4-0. Die kwam dan weer van de voet van een ervaren man: Schöne. Hij schoot een vrije trap strak in de hoek. Nouri volgde vlak voor tijd zijn voorbeeld door ook uit een vrije trap Ajax' vijfde te maken. Daarmee was de wedstrijd in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi op alle vlakken geslaagd. 

Donderdagavond is de loting voor de volgende ronde. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >