Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Competitie Ajaxvrouwen weer anders, nu met play-offs

Het nieuwe seizoen gaat door het hele land van start en ook de Ajaxvrouwen trappen vrijdag een vers voetbaljaar af. De eredivisie voor vrouwen verwelkomt met Achilles'29 een achtste club. De opzet van de competitie is hierop aangepast. Het seizoen wordt afgesloten met een play-offs.

02 september 2016 - 10:56
UsershyraDesktopajax_dataimages42ace14e94284852231507571a0b0db6_normal
Hoogendijk zien we dit seizoen wel terug, Bakker niet. © Pro Shots

Er deden vorig seizoen slechts zeven clubs mee aan de eredivisie voor vrouwen, waardoor de clubs maar liefst vier keer tegen elkaar speelden. Aan deze opzet is nu een beetje gesleuteld. Richting het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt, waarna een play-offs wordt gespeeld.

De acht clubs worden verdeeld in twee competities van vier. Het bovenste kwartet clubs maakt via een play-offs uit wie er aan het einde van de rit kampioen wordt. Om het spannend te houden, worden de behaalde punten in de competitie eerst gehalveerd.

Je zou kunnen spreken van het Belgische model. De Jupiler Pro League (mannen) werkt al langer volgens dit model en dat het nu ook bij de vrouwen wordt toegepast, stemt Ajaxtrainer Ed Engelkes tevreden. “Je speelt liever tegen FC Twente dan de nummer laatst van dat moment,” merkt hij op.

“Je wilt als club zoveel mogelijk op goed niveau spelen. De technische mensen proberen de speelsters uit de eredivisie ook klaar te stomen voor het EK door op goed niveau wedstrijden te spelen,” vervolgt de trainer.

Het is de Ajaxvrouwen in hun vijfjarig bestaan nog niet gelukt om kampioen te worden, al kwamen ze een paar keer dicht in de buurt. Vorig jaar werden de kansen op de landstitel in de laatste weken gespeeld en ging de schaal toch weer naar Enschede.

De Ajaxvrouwen starten hun nieuwe seizoen vrijdag op De Toekomst, tegen Twente. De aftrap is om 19.30 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >