Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz spreekt liever over het elftal dan alleen Ziyech

Drie assists, bij vier van de vijf goals betrokken en de meeste afgelegde kilometers van iedereen. Hakim Ziyech was zaterdag on fire. Hij speelde voor de tweede keer vanaf het middenveld en vervulde net als midweeks een sleutelrol. Peter Bosz zet graag zijn hele team in het zonnetje.

25 september 2016 - 13:44
UsershyraDesktopajax_dataimages71a65abfcd7ccb93a29e2c7d0dce5ac8_normal
De toegevoegde waarde van Ziyech bij Ajax wordt steeds duidelijker. © Pro Shots

Het is toch een beetje opvallend als het het spel van Ziyech tijdens de nababbel van Bosz over Ajax - PEC Zwolle (5-1) wordt aangesneden. De trainer reageert wat geïrriteerd, omdat hij sinds de transfer veel vragen krijgt over de aankoop en dienst beste positie. 

Bosz merkte na de bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0) op dat Ziyech nog te veel balverlies leed, dit keer reageert hij wat sarcastisch. “Ik vond dat hij foutloos was,” zegt de trainer in de microfoon van Fox Sports. “Iedere keer al die vragen over die jongen. Wij zijn met Ajax bezig.”

“Ik heb niet een basisspeler, ook geen elf. Misschien wel twintig of 22. Als je onze bank bekijkt, zitten er allemaal jongens die eigenlijk in de basis horen te staan. Het is nu aan mij om ze zo goed mogelijk samen te laten spelen en een echt team te smeden.”

“Als je me dezelfde vraag stelt over Sinkgraven, dan ga ik ook hetzelfde zeggen. Ik vind niet dat we er eentje moeten uitpikken. Het is jammer om een Ajacied van de wedstrijd te kiezen, ik vond Ajax goed spelen.”

Ziyech zelf reageert opgewekter als zijn goede spel als middenvelder ter sprake komt. “Het is altijd lekker om bij doelpunten betrokken te zijn, dat geldt vanavond ook. Ik heb in de competitie nog niet gescoord voor Ajax, maar dat komt wel,” meldt de nummer 22 bij Fox.

“Vergeleken met woensdag hadden we nu niet vanaf de eerste minuut grip. Dan moet je met elkaar praten en dan zie je dat je op een gegeven moment wel grip krijgt. Iedereen op het middenveld heeft kwaliteit,” vervolgt Ziyech, die de meeste kilometers van iedereen aflegde. “Ik doe gewoon mijn best. Soms laat ik nog wat liggen in de omschakeling, maar dat kan alleen maar beter worden.”

Het vervelende is wel dat Ziyech donderdag is geschorst als Ajax het opneemt tegen Standard Luik. Dit is een direct gevolg van zijn rode kaart tijdens de uitwedstrijd tegen Panathinaikos. “Ik denk er nu aan. Helaas... Er is geen last van mijn schouders gevallen, ik heb nog niet zo veel bewezen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >