Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz merkt op dat selectie twintig basisspelers herbergt

Peter Bosz was na een matige eerste helft uiteindelijk toch best wel tevreden met het spel van zijn spelers tegen PEC Zwolle. Er stond 5-1 op het bord. De oefenmeester constateerde dat diverse mutaties opnieuw goed uitpakten.

25 september 2016 - 08:00
UsershyraDesktopajax_dataimages6902c639fdc212b270a94a9e1c5eb4e8_normal
Twintig basisspelers, dat klinkt als een luxeprobleem. © Pro Shots

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was Bosz niet geheel tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Over de eerste helft ben ik minder tevreden. Zeker in het begin. Zij gingen hoog spelen. Dat moet ideaal zijn omdat je in grote ruimtes komt te spelen. Maar daar voetbalden we niet doorheen. We leden veel te veel balverlies, kwamen snel achter en in de fase daarna speelden we bal niet snel genoeg van voet naar voet.”

In de tweede helft ging dat beter, aldus de oefenmeester. “Gaandeweg de eerste helft gingen we al beter voetballen. Zij moesten veel gaan lopen en als je dat dan kunt volhouden, dan zie je dat de ruimtes groter gaan worden en dat je er doorheen kunt spelen."

Bosz posteerde zijn middenveld in de tweede helft iets minder diep en dat pakte goed uit. “Hakim en Davy gingen iets minder diep staan. Dan zie je uiteindelijk dat we veel individuele kwaliteit hebben die een wedstrijd kunnen beslissen. Vanuit de spits, rechtsbuiten of middenveld.”

Uiteindelijk heeft Bosz zijn ideale plaatje nog niet gereed. Hij erkende over twintig basisspelers te beschikken. Die woorden stimuleren in ieder geval zijn selectie die de laatste twee duels hongerig en gretig overkomt. Dat komt het spel zichtbaar ten goede. “Vandaag was het weer wat beter dan de vorige duels en die lijn moeten we nu doorzetten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >