Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz hekelt 'onzinverhaal' rond wissel van Ziyech

De eerste wedstrijdweek van Hakim Ziyech in dienst van Ajax leverde drie overwinningen op. Dat klinkt uitstekend, maar de bijdrage van de aankoop viel een beetje tegen. Ziyech komt niet altijd evenveel in het spel voor en werd zondag gewisseld. Peter Bosz hekelt de reacties op die wissel.

19 september 2016 - 13:40
UsershyraDesktopajax_dataimages65892562587eb64a7e77351cd3b6520d_normal
Niemand was vrolijk, maar boos? Dat nou ook niet meteen. © Pro Shots

Ziyech valt tot dusver het meest op bij vrije trappen en dat is nog niet eens omdat de hervattingen allemaal top zijn, maar omdat eerst wordt vergaderd met Nemanja Gudelj. Gudelj was de vaste vrijetrappennemer, als het op voorzetten aankomt, maar met de komst van Ziyech verandert dat.

Toevallig leverde Ziyech tegen Vitesse nog prompt de assist bij het winnende doelpunt, maar tegen Panathinaikos was een geelrode kaart zijn meest opvallende moment en zondag, uit tegen Heracles Almelo, leed de Marokkaan balverlies. Heel veel balverlies. Na een uurtje volgde een wissel.

Ziyech liep niet met een grote grijns naar de kant en een beetje opvallend was het ook wel, maar de wissel viel prima te rechtvaardigen. Bosz reageert dan ook met irritatie op diverse suggesties van een interviewer van de NOS, die Bertrand Traoré net zo goed rijp vond voor een wissel.

“Wat is dat nou voor onzin, hoezo reageerde Ziyech teleurgesteld? Hij geeft ons gewoon een hand. Om nou te roepen dat die jongen teleurgesteld reageert. Dat is voetbal hè,” aldus Bosz op zijn beurt in de microfoon van de NOS.

“Ik kan elf spelers wisselen en daar is Hakim er eentje van. Ik heb niet gezien dat hij teleurgesteld... Natuurlijk, hij was niet blij. Maar hij gaf de technische staf gewoon een hand en dat was een heel normale reactie.”

De verslaggever in kwestie, Jeroen Grueter, merkt vervolgens op dat het voor Ziyech wennen is, dat het in Athene al niet lekker liep – met dus een rode kaart als gevolg – en dat het opnieuw niet top ging. Is het dan geen beter idee om hem te laten staan?

Bosz vindt van niet. “Ik werk uitstekend met die jongen samen, in de korte tijd dat hij er nu is. Ik bedoel... Het is een normale wissel. Waarschijnlijk sta jij mij daarom te interviewen en ben ik de trainer.”

Kortom, dat was een soepel vraaggesprek. Vindt Ziyech zelf er misschien nog iets van? “Het was geen geweldige middag voor mij, zeg maar. Dat weet ik zelf ook. Ik snap wel dat de trainer mij wisselde. Als hij denkt dat-ie mij moet wisselen, moet hij dat doen. Dat heeft hij gedaan. Het is aan mij om dat te accepteren.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >