Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: ‘Als ze het goed doen komen ze er vanzelf wel bij’

De roep om Abdelhak Nouri in het eerste van Ajax wordt met de week groter. ‘Waarom krijgt een van de oogappeltjes van de Amsterdamse opleiding nooit een kans,’ was onder de voetbalanaltici, journalisten en twitteraars misschien wel de meest gehoorde vraag na zijn fabuleuze optreden tegen Achilles’29. Peter Bosz reageert in algemene zin.

17 september 2016 - 13:57
UsershyraDesktopajax_dataimages64231a20dfed06e9e671f205858e9151_normal
Nouri rammelt nadrukkelijk aan de poorten van Ajax 1. © Pro Shots

Het maakt volgens de trainer niet uit hoe oud ze zijn. “Als ze het goed doen, komen ze er vanzelf wel bij,” zegt Bosz op het digitale thuis van Ajax. “Alleen hebben we een selectie van 25 man. Dan gebeurt het minder snel dan bij een groep van achttien spelers. Dan kun je spelers eerder belonen.”

Bosz gaat verder in op het buiten de selectie laten van Mateo Cassierra en Riechedly Bazoer bij de wedstrijd tegen Panathinaikos. Cassierra maakte in zijn eerste weken bij Ajax een uitstekende indruk en Bazoer werd deze zomer nog in verband gebracht met clubs als Barcelona, dus het was op zijn minst opmerkelijk te noemen dat beiden niet bij de eerste achttien zaten.

“Dat doe je niet graag als trainer, zeker niet als spelers het verdienen. Kijk alleen maar naar Cassierra die bij Jong Ajax vier keer scoorde. Zulke keuzes maak je in het belang van Ajax. Je probeert te voorspellen hoe een wedstrijd kan gaan lopen en welke wissels je eventueel moet gaan plaatsen.”

Nouri zal dus nog even geduld moeten hebben, maar gaf voor de camera’s van Fox Sports al aan er moeilijk van te slapen. “Ik vraag me natuurlijk ook af wanneer ik de kans krijg. Ik droom ervan. De laatste tijd slaap ik heel moeilijk, omdat ik mijn droom wil waarmaken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >