Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman: ‘Worden niet bang van vijandige sfeer’

Een leeg Toumba-stadion is gewoon een stadion. Morgen zal het echter kunnen gaan spoken als Ajax op zoek gaat naar een plek in de play-offs van de Champions League. Hoewel de 1-1 van vorige week weinig zekerheid geeft, deed het spel dat wel voldoende.

02 augustus 2016 - 20:10
UsershyraDesktopajax_dataimages3406283276179e6d646d91a6be9cc8ff_normal
Veltman begon tijdens de persconferentie al met water drinken. © Pro Shots

Althans, dat zei Joël Veltman tijdens het persmoment voor de training in het stadion. “Als we zo spelen als in Amsterdam, dan gaan we zeker door,” zei hij resoluut.

Dat het kan spoken in het Toumba-stadion met bijna dertigduizend luidruchtige Grieken op de tribunes, doet de verdediger niet veel. “We hebben misschien een jong team, maar veel jonge spelers hebben ook al de nodige ervaring. We hebben meegekregen hoe vijandig de sfeer hier kan zijn. We lopen daar niet voor weg, worden daar niet bang van.”

Een fanatieke achterban kan ook net zo goed averechts werken. Dat beseft ook trainer Peter Bosz. “Als wij goed spelen, kan het publiek gaan morren. Maar als we fouten maken, gaan ze juist achter de ploeg staan. Dus hoe het gaat worden, ligt ook aan ons.”

Bosz verwacht in elk geval dat PAOK in eigen huis fel van start zal gaan, ondanks dat de Grieken aan een 0-0-gelijkspel genoeg hebben om door te gaan. “Zij zullen fanatiek beginnen, dat moeten wij ook doen. Maar dat is sowieso onze manier van spelen.”

Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk zei Veltman nog dat de nieuwe speelwijze veel energie kost. Hij is niet bang dat hij onder de warmte – het is zo’n dertig graden als Ajax aftrapt tegen PAOK – zal bezwijken.

“Je hebt gezien dat we het druk zetten steeds langer vol houden. In het begin had ik ook wel iets van: dit is pittig. Tegen Marseille ging het een helft goed, vorige week al langer. Nu hebben we weer stappen gemaakt, en zullen we het langer volhouden.”

“PAOK zal misschien meer gewend zijn aan spelen in deze temperaturen, maar wij moeten gewoon zorgen dat we voldoende water drinken en zout nemen voor de wedstrijd,” besloot hij. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >