Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman maakt zich boos om 'aangenaaide' rode kaart

Ajax moet het in de tweede wedstrijd van het seizoen doen zonder Joël Veltman. Dan vrees je het ergste als de transfermarkt nog open is, maar gelukkig gaat het slechts om een schorsing. Wel een onnodige. Veltman haalde het einde van Sparta-uit niet, tot zijn eigen grote frustratie.

08 augustus 2016 - 11:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesf9302876be97d4244cc2b40a77c757cd_normal
Veltman tracht Blom op andere gedachten te brengen. Tevergeefs. © Pro Shots

Veltman werd met een geelrode kaart vervroegd naar de kleedkamer gestuurd. Op zijn eerste bekeuring viel weinig af te dingen en hij speelde vervolgens met vuur, maar de overtreding waarvoor hij werd weggestuurd, had net zo goed met een vrije trap afgedaan kunnen worden...

De centrale verdediger kwam vrij wild in, bij huurling Zakaria el Azzouzi. De tijdelijke Spartaan deed vervolgens auditie voor de toneelschool, tel daar kortsluiting bij scheids Kevin Blom bij op en we hebben een boze Veltman die de pers te woord staat.

“Hij begon te schreeuwen alsof-ie zijn been had gebroken,” meldt Veltman desgevraagd. “Toen hij zag dat de scheidsrechter geel trok, vloog hij weg als een vlinder uit zijn cocon. Hij naaide me een kaart aan, dat was duidelijk, maar daar moet je als scheidsrechter niet intrappen.”

Veltman vermoedt dat hij slachtoffer is van het met de beste bedoelingen aan een seizoen beginnen. “Blom gaf acht keer geel in een heel normale wedstrijd. Dat zie je helaas altijd aan het begin van het seizoen.” El Azzouzi reageert op zijn beurt als volgt: “Ik ga gewoon iedere wedstrijd de duels in, dan maakt het niet uit of ik tegen Ajax speel.”

Het vervelende aan de hele situatie is dat geen beroep kan worden aangetekend tegen een gele kaart, waardoor Veltman automatisch is geschorst. De nummer 3 van Ajax mist zaterdag het thuisduel met Roda JC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >