Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete: ‘Ander systeem was wennen en erg zwaar’

Kenny Tete was een van de vele Ajacieden die woensdag tegen PAOK niet zijn normale niveau haalde. Peter Bosz stuurde zijn manschappen met een ander systeem dan gebruikelijk het veld in en dat was wennen, zeker voor Tete.

06 augustus 2016 - 12:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesa69cefe9a2cf216e5f995e76350c0685_normal
Het nieuwe systeem lijkt Tete niet op het lijf geschreven. © Pro Shots

De rechtsback was in de heenwedstrijd nog een van de uitblinkers. Tete tackelde als vanouds en liep veel gaten dicht. Zijn tegenstander had daardoor maar weinig in te brengen. Op bezoek bij de Grieken stuurde Bosz zijn manschappen met een 5-3-2- of 3-5-2-systeem het veld in, waardoor Tete de hele rechterflank bestreek. Die keuze pakte ongelukkig uit.

“Of ons slechte spel aan het systeem lag durf ik niet te zeggen,” zegt Tete tegen Ajax TV. “Maar voor mijzelf was het wennen en erg zwaar. Ik moest veel meer op en neer rennen dan normaal. Als we de bal hadden stond ik rechtsbuiten, bij balbezit van PAOK stond ik weer rechtsback. Dat vergt veel energie.”

Bosz gaf eerder al aan dat hij vindt dat Ajax op meerdere manieren moet kunnen spelen, zeker op international niveau. Dat het tegen PAOK niet ging zoals het zou moeten wijt de trainer vooral aan de slechte uitvoering.

“Het was gewoon niet goed,” beaamt Tete de woorden van zijn trainer. “We moeten even goed met elkaar gaan praten, want wat we woensdag tegen PAOK hebben laten zien moet echt beter. Zeker als je kijkt naar de thuiswedstrijd tegen de Grieken was het een wereld van verschil.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >