Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tegenstanders uitgelicht: wie kan Ajax loten in de play-offs?

Het is een godswonder dat Ajax zich woensdagavond heeft geplaatst voor de volgende voorronde van de Champions League ten koste van PAOK. Maar goed, we loten vrijdagmiddag (12.30 uur) gewoon mee met de play-off wedstrijden van het miljoenenbal. Wie kan Ajax allemaal tegenkomen?

04 augustus 2016 - 12:34
UsershyraDesktopajax_dataimages505ac7fea40295970ab2400b150e23fb_normal
Ajax treft mogelijk oude bekende in de play-offs. © Pro Shots

Een makkie wordt het sowieso niet voor Ajax, zoveel is duidelijk na de matige wedstrijd tegen PAOK. Het mooie is wel dat Ajax geplaatst is in de play-offs, waardoor we clubs als Manchester City en Porto ontlopen. De ploeg van trainer Peter Bosz kan bij de loting wel gekoppeld worden aan AS Roma, FK Rostov, AS Monaco, Steaua Boekarest of Young Boys.

AS Roma
Laten we beginnen met de nummer drie van Italië en de op het papier sterkst mogelijke tegenstander. AS Roma hoefde in tegenstelling tot Ajax niet uit te komen in de derde voorronde en dus kunnen we weinig zeggen over de huidige vorm van de ploeg.
De ploeg beschikt met spelers als Kevin Strootman, Radja Nainggolan, Edin Dzeko en Stephan el Sharaawy in ieder geval over genoeg kwaliteit. En ook Franscesco Totti die deze zomer voor zijn vijfentwintigste (!) en laatste seizoen tekende bij Roma mag je nooit uitvlakken. Verder zou de wedstrijd tegen de Italianen een weerzien betekenen met Bogdan Lobont, die sinds 2010 bij AS Roma onder contract staat, maar in ruim vijf jaar tot nog geen dertig wedstrijden kwam. Saillant detail: de laatste keer dat AS Roma en Ajax tegenover elkaar stonden in de Champions League was in 2003 (1-1), Lobont stond in dat duel onder de lat bij Ajax.

FK Rostov
De Russische ploeg is de grote onbekende van alle mogelijke tegenstanders. Maar van onderschatting mag allerminst sprake zijn. Rostov eindigde vorig jaar tweede in de competitie en schakelde in de derde voorronde Anderlecht uit door eerst thuis gelijk te spelen (2-2) en vervolgens de return in Brussel met 2-0 te winnen. Als we de Belgische media mogen geloven is Sardar Azmoun de man om in de gaten te houden.

AS Monaco
De Fransen kregen in de derde voorronde gelijk een tegenstander van formaat voor de kiezen. Monaco rekende in de voorronde af met het Fenerbahce van Gregory van der Wiel, maar dat ging zeker niet gemakkelijk. De club verloor in Turkije met 2-1, maar poetste die nederlaag in eigen huis vakkundig weg: 3-1. De grote man aan de kant van Monaco was Radamel Falcao, die in beide duels wist te scoren.

Young Boys
Mocht Ajax gekoppeld worden aan Young Boys dan komen de Amsterdammers een oude bekende tegen. Miralem Sulejmani staat sinds 2015 onder contract bij de Zwitserse ploeg en kwam in 33 competitieduels tot acht doelpunten. Niet Sulejmani, maar Yaya Kubo werd de grote man aan Zwitserse zijde in de derde voorronde tegen Shaktar Donetsk. Young Boys verloor de uitwedstrijd met 2-0, maar door twee doelpunten van Kubo sleepten de Zwitsers er uiteindelijk een strafschoppenserie uit. Die werd dus uiteraard gewonnen.

Steaua Boekarest
Ajax bewaart geen goede herinneringen aan Steaua Boekarest. De Amsterdammers troffen de Roemenen in 2013 in de zestiende finales van de Europa League en trokken uiteindelijk aan het kortste eind. In eigen huis werd nog met 2-0 gewonnen, in Boekarest deed Steaua hetzelfde, waardoor strafschoppen uiteindelijk moesten uitmaken wie doorging. Lasse Schöne en Niklas Moisander misten, waardoor Ajax werd uitgeschakeld. De Roemenen schakelden woensdagavond Sparta Praag uit in de derde voorronde.

De heenwedstrijd van de play-offs zullen plaatsvinden op 16 of 17 augustus, de returns op 23 of 24 augustus.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >