Met meer dan 135.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax: ‘Onaangenaam verrast, dit seizoen verandert nog niets’

Het Parool bericht vandaag over het voornemen van Ajax ‘om de Supportersvereniging Ajax te ontmantelen’ door het intrekken van de clubkaarten van de SV Ajax.

06 augustus 2016 - 10:08
UsershyraDesktopajax_dataimages7809ba386b77dab48c3c795ec02bd9b4_normal
SV Ajax heeft zo'n 96.000 leden. © Pro Shots

Leden van de supportersvereniging kunnen op die manier bijvoorbeeld geen gebruik meer maken van voorrang op de kaartverkoop en korting in de Ajax Fanshop.

Een woordvoerder van Ajax laat in Het Parool weten dat de club ‘de handen wil vrijhouden om het zelf te doen’, en dat er overleg is met SV Ajax over onze rol. 

In het artikel laten we als vereniging al weten ‘in goed gesprek te zijn met Ajax over de samenwerking’ en dat wat ons betreft ‘onze toekomst niet ter discussie staat’. 

Naar aanleiding van de publicatie zullen bij leden en andere supporters de nodige vragen zijn. Die hebben wij in dit stadium ook. Als Supportersvereniging Ajax kunnen we op dit moment alleen het volgende zeggen:

“We betreuren dat het voornemen van Ajax in dit stadium al naar buiten is gekomen. Natuurlijk waren wij onaangenaam verrast over dit voornemen. Momenteel zijn wij in goed gesprek met de directie van Ajax over hoe nu verder. Wij bestaan in mei 25 jaar en hebben in al die jaren een grote fanschare (96.000 leden op 30 juni 2016) weten op te bouwen; daar kan niet zomaar aan voorbij worden gegaan.”

“In elk geval verandert er niets dit seizoen, en zullen wij onze leden bieden wat ze van ons gewend zijn. De gesprekken met Ajax gaan uitwijzen hoe de toekomst eruit zal zien en of de supporters daar beter van worden. Op dit moment is het nog te prematuur daarover verdere uitspraken te doen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 135.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >