Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez speelgerechtigd voor tweeluik met FK Rostov

Aankoop Davinson Sánchez is door Ajax aangemeld bij de Uefa. De verdediger vinden we onder rugnummer 5 terug op de selectie die Ajax heeft ingeschreven voor de dubbele ontmoeting met FK Rostov. Er staat tegen de Russen een ticket voor de Champions League op het spel.

09 augustus 2016 - 11:05
UsershyraDesktopajax_dataimages4b253874134e04d8a6d5ec5fd3451b59_normal
Sánchez was mee naar Griekenland ter lering en vermaak. © Ajax Images

Sánchez was al met Ajax mee naar Griekenland voor de terugwedstrijd tegen PAOK Saloniki (1-2), maar moest toen nog op de tribune plaatsnemen. Dit omdat hij een week eerder met zijn oude club Atlético Nacional meedeed aan de finale van de Copa Libertadores en de deadline was verlopen.

Dit zat vrij logisch in elkaar, omdat je nou eenmaal niet bij twee clubs tegelijk ingeschreven kunt staan. Inmiddels is de Colombiaan volwaardig Ajacied en debuteerde hij niet alleen voor Jong Ajax, maar komt ook de Champions League in het vizier. Of, nou ja, in eerste instantie de play-offs.

Gek genoeg vinden we de naam van Arek Milik ook nog terug op de lijst, al merkt de Uefa wel op dat de spits inmiddels niet meer actief is bij Ajax. Zoals bekend werd Milik voor meer dan 30 miljoen euro verkocht aan Napoli, dat al zeker is van een plek in de groepsfase.

Als Ajax erin slaagt om 24 uur voor de aftrap van de thuiswedstrijd dinsdag tegen Rostov een nieuwe spits te vinden, kan die nog aan de selectie worden toegevoegd. Ajax heeft nog wat open plekken op de spelerslijst, omdat er meer dan voldoende jeugdspelers zijn aangemeld.

Overigens gebeuren er soms gekke dingen met zo'n spelerslijst. Manchester City ging er toe over om John Stones aan te melden. Stones is op dit moment nog speler van... Everton. Wonderlijke dingen, maar zo gaat dat soms nou eenmaal.

Oh ja, voor de volledigheid: de teller voor Ajax - Rostov staat inmiddels op zo'n 30.000 verkochte kaarten. Hier kun je kaartjes kopen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >